Skånska Byggvaror är en expansiv och lönsam onlinebaserad nordisk distanshandlare på gör-det-själv-marknaden för förädlade byggvaruprodukter. Skånska Byggvaror strävar efter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom sin webbplattform. Affärsmodellen kännetecknas av en hög andel produkter under eget varumärke, kontroll över värdekedjan från produktutveckling till hemleverans samt hög servicenivå oavsett försäljningskanal.
 
Utöver webben har Skånska Byggvaror 14 butiker, tio i Sverige och fyra i Norge. Bolaget grundades 1965 och har sedan dess framgångsrikt utvecklats från en postorderförsäljare till en etablerad distanshandlare med över sex miljoner besök på webben årligen. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group.
 

CFO

Vill du vara en del av ett expansivt e-handelsbolag i en ledande funktion? Skånska Byggvaror AB är inne i spännande tillväxtresa där du kommer driva ekonomiavdelningens utveckling samt arbeta nära CEO i att utveckla bolagets verksamhet och affär i stort. Som CFO har du det övergripande ansvaret för bolagets finansiella tjänster, processer och rutiner med personalansvar för ekonomiavdelningen. Du sitter också ledningsgruppen.

Arbetsuppgifter.

Du arbetar nära CEO och driver företagets verksamhet både i utvecklandet av befintlig affär och nya potentiella affärsmöjligheter. Du leder företagets ekonomiavdelning och controlling i det dagliga arbetet och utvecklar processer och rutiner för ökad effektivitet och prediktivitet. Du har ansvar för att driva bolagets löpande bokföring, redovisning och finansiella processer. Du säkerställer och följer upp bolagets uppsatta finansiella mål och nyckeltal.

Erfarenheter. 

  • Minst fem års erfarenhet av arbete på en central ekonomifunktion.

  • Erfarenhet av ledarskap med personalansvar och av arbete i ledningsgrupp

  • Stor erfarenhet av att leda bokslutsrapportering månad-, kvartal- och årsvis i koncernbolag.

  • Vana att analysera resultat och driva och implementera nya affärsinitiativ eller förändringsarbete.

  • Gärna erfarenhet från tillväxtbolag inom process- och produktionsindustri.

  • Civilekonom eller motsvarande utbildning är krav

Personliga egenskaper.

Du har god kommunikativ förmåga samt är affärsorienterad och analytisk. Du drivs av att förbättra affärer och resultat. Du är en naturlig ledare med en prestigelös stil som kan växla från detaljer till helhetsperspektiv.

Jonas Heilborn
Junior Search Consultant

+46 735 29 06 78
jonas.heilborn@headagent.se

Visa alla.

Tillbaka till samtliga pågående uppdrag.

Håll dig uppdaterad om nya och tillsatta tjänster.