Bonnier News Lifestyle är ett affärsområde inom Bonnier News som producerar böcker, månadstidningar, veckotidningar och driver sex olika sajter: Leva&Bo, Allt om Resor, Mitt Kök, Hälsoliv, Allt om Bilar och Allt om Vin. Bonnier News Lifestyle fokuserar på att klättra i värdekedjan genom att affärsutveckla redaktionella satsningar och driva digital försäljning, i egen verksamhet, inom partnerskap eller via förvärv. I verksamheten ligger dotterbolag som Hitta Hem, Happy Green och Fakturino.

Key Account Manager

Vill du arbeta på ett av Sveriges ledande mediahus och vara med på satsningen inom Lifestyle? Bonnier News söker nu en Key Account Manager med uppgift att driva den kreativa försäljningen för livsstilstitlarna på Bonnier News Lifestyle. Du kommer att arbeta med samtliga varumärken inom Lifestyle vilka är Leva&Bo, Allt om Resor, Mitt Kök, Hälsoliv, Allt om Bilar och Allt om Vin. I rollen kommer du att ansvara för främst digital annonsförsäljning men även print. Du kommer att ingå i ett nytt säljteam som fokuserar på försäljningen av Lifestylevarumärkena och därmed vara en del av denna nya satsning.

Vi söker dig som har god förmåga att projektleda kunden genom säljprocessen och är van att hitta unika, innovativa och lönsamma affärer. Målsättningen är att genom kreativitet och internt samarbete skapa nya lösningar som bidrar till intäktsmålen. Du har ett fantastiskt öga för möjligheter och är väl medveten om gränsen mellan redaktionellt och kommersiellt. Du har digital kompetens och god erfarenhet av Content Marketing. Vidare har du förmågan att skapa unika och roliga samarbeten för kunder och är van att jobba med budget och uppföljning.

Du rapporterar till Försäljningschef för Lifestyle och placering är på Bonnier News huvudkontor på Kungsholmen, Gjörwellsgatan 30.

 
Huvudsakliga arbetsuppgifter.

 • Driva annonsförsäljningen för de sex Livsstilsvarumärkena
 • Prospektera och bearbeta kunder
 • Paketera, prissätta, och lansera befintliga och nya koncept
 • Samarbeta med redaktioner och förstå vikten av trafikestimat, marknadsplaner, och analys för att genomföra affärer
 • Vardaglig kontakt med Lifestyles olika redaktioner för att gemensamt skapa affärer
 • Föreslå åtgärder och aktiviteter för att nå uppsatta mål
 • Budgetansvar och uppföljning

 

Erfarenhet och kompetens.

 • Minst 5 års erfarenhet av liknande roll
 • Erfarenhet inom relationsskapande försäljning från medie- och/eller närliggande branscher
 • Gärna erfarenhet av innehåll/konceptuell försäljning
 • Digital kompetens
 • Strukturerad och noggrann
 • Levererar kvalitet och enligt tidsplan
 • Kunskap av Power Point och Excel

 

För att lyckas i rollen som Key Account Manager hos Bonnier News Lifestyle är du driven, självgående och snabbt up and running. Du är trygg i dig själv, har förmågan att prata större affärer och en fingertoppskänsla för sälj. Vidare är du duktig på att lyssna och skapa nya affärsmöjligheter. Du är en teamplayer som tycker om att arbeta mot gemensamma mål och har lätt för att skapa bra relationer och hantera olika personligheter. 


Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Som ett av Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter,
Dagens industri, Expressen, Lifestyle, HD-Sydsvenskan och Bonnier Business Media når vi över tre miljoner läsare varje dag. Genom att driva tekniken framåt och leda den digitala förändringsresan i branschen når vi hela tiden längre – du kan påverka riktningen.

 

För mer information, vänligen kontakta julia.salming@headagent.se

Visa alla.

Tillbaka till samtliga pågående uppdrag.

Håll dig uppdaterad om nya och tillsatta tjänster.