OKQ8 Sverige och Q8 Danmark utgör tillsammans ett av Skandinaviens största oljebolag. Vi är en engagerad och kundorienterad organisation med cirka 5000 anställda i Sverige och Danmark. Våra värderingar är öppen och ärlig, kundfokus, kompetens, snabbt och smidigt, och de påverkar vårt dagliga arbete. Våra medarbetare har alla något unikt att erbjuda, och genom våra värderingar kan vi växa och utvecklas. Vi har cirka 1000 servicestationer i Skandinavien, där vi tillhandahåller produkter och tjänster för människor i rörelse. Vi erbjuder bränsle, hög tillgänglighet och ett stort urval av bilrelaterade produkter samt färska livsmedel och 100 % rättvisemärkt kaffe. Vi arbetar aktivt med att driva utvecklingen av mer klimat- och miljövänliga bränslen och produkter. 

Public Affairs Manager

Vi söker nu en Public Affairs Manager som kommer att jobba med frågor inom drivmedel, stadsutveckling och energiförsäljning.

Om rollen.

Som ansvarig för Public Affairs arbetar du med frågor som har stor samhällspåverkan, med tyngdpunkt i OKQ8 Scandinavias fokusområden; drivmedel, stadsutveckling och energiförsörjning i Sverige och Danmark. I rollen har man bolagsövergripande ansvar inom sina frågor gentemot hela företaget samt ledning, med primära kontaktytor inom etablering, drivmedel, logistik och juridik. Externt arbetar man mot den politiska arenan, olika myndigheter, intresse- och branschorganisationer samt kommuner. Rollen är placerad på huvudkontoret i centrala Stockholm och man rapporterar till Scandinavian Head of Communications.

I rollen ingår bland annat följande uppgifter;

 • Omvärldsbevakning och analys av den politiska debatten och säkerställa att OKQ8 Scandinavia är med i rätt process i rätt tid.
 • Proaktivt arbete gentemot externa parter så som regeringskansliet, riksdagen, myndigheter, kommuner och intresse- och branschorganisationer genom att driva de tre fokusfrågorna.
 • Vara en relationsbyggare såväl externt som internt och ha en viktig påverkan på bolagets vidareutveckling. De interna kontaktytorna spänner över hela bolaget för att koordinera och optimera den interna kompetensen.
 • Hantera och svara på remisser.
 • Ingå i olika branschorganisationer och i olika kommittéer.
 • Projektleda koncernens medverkan vid PA-relaterade aktiviteter som exempelvis Almedalen, Business Arena osv.

Erfarenhet.

 • Akademiskt utbildning.
 • Gärna erfarenhet av byråsidan i kombination med roller inom politik eller myndighet.
 • Gärna stort intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor.  
 • Kunskap om hur politik och den offentliga marknaden fungerar, om hur beslut fattas på olika nivåer och hur påverkan sker.
 • God vana av att göra omvärldsanalys.
 • Erfarenhet av angränsande verksamhet är meriterande men ej ett krav.
 • Stort intresse för affär och lönsamhet.
 • Mycket god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift i både svenska och engelska. Kunskaper i danska är meriterande.

Personliga egenskaper.

Som person är du drivande, självgående och har lätt för att ta initiativ. Du trivs med att jobba i ett högt tempo med många bollar i luften, där du har förmågan att prioritera och kunna fatta snabba beslut. Du ser alltid till att ro dina uppdrag i hamn. Du är relationsorienterad och trivs med att ha många olika kontaktytor, både internt och externt. Du är orädd och har ett visst mått av pondus samtidigt som du är lyhörd, smidig och flexibel. Du är öppen och nyfiken. För att kunna bidra i rollen måste du kunna se till helheten och tänka hela affären.

För ytterligare information, vänligen kontakta Josefin Ekholmer; josefin.ekholmer@headagent.se eller Karin Bergström; karin.bergström@headagent.se

Visa alla.

Tillbaka till samtliga pågående uppdrag.

Håll dig uppdaterad om nya och tillsatta tjänster.