AMF ligger mitt i centrala Stockholm och vi är idag cirka 350 medarbetare. Med fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på omkring 600 miljarder kronor, har vi ett stort samhällsansvar, och är en av de största aktörerna på den svenska tjänstepensionsmarknaden.Vårt uppdrag är att ge våra kunder en så hög och trygg pension som möjligt. Och vi har alltid kundens bästa för ögonen. Vi ägs av fack och arbetsgivare tillsammans – och de har inget intresse av att själva ta del av vinsten. Därför går den oavkortat till våra kunder.Vår vision är att bli bäst i Sverige på pensionen från jobbet. Vi drivs av ett stort engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Och vi lever enligt våra värdeord; enkel, trygg och mänsklig. Därför tycker vi att det är viktigt att visa varandra respekt och öppenhet på jobbet. Vi jobbar också för ett tydligt ledarskap, jämlikhet och mångfald genom rätten att få vara sig själv. Vi vill att alla ska känna arbetsglädje och trivas hos oss. www.amf.se

Innehållsproducent

Nu satsar AMF på att ytterligare stärka dialogen med våra kunder i olika kanaler och söker därför en innehållsproducent till avdelningen Kundmöte inom enheten Marknad & Kommunikation. Kundmöte fokuserar på att få kunderna att uppleva vår vision – Att vara bäst i Sverige på pensionen från jobbet – när de är i kontakt med oss. Som innehållsproducent har du din hemvist i ett agilt team som heter Utskick. Teamet ska, via postala och digitala kanaler, öka medvetenheten om kundens tjänstepension och ge en proaktiv och värdefull service. I teamet samarbetar du med bland andra designer, UX och utvecklare och arbetet leds av vår Agila Produktägare. Du har också kontakt med andra delar i organisationen som marknadsanalys, juridik, produkt och kundservice samt med våra externa partners. Du kommer också ingå i ett kompetensnätverk av innehållsproducenter som kan stödja varandra i arbetet och lära tillsammans för att ständigt utvecklas inom hantverket och bredda kompetensen. Ni hjälper också varandra inom nätverket med kvalitetsarbete och att öka leveransen.

Din roll är att genom värdeskapande kommunikation bygga relationer med våra målgrupper. Vi vill göra våra kunder medvetna om sin tjänstepension och viktiga händelser och situationer som kan påverka deras pension. Du behöver därför förstå både kundens behov och förutsättningar, men också de ramar och regelverk som styr vår verksamhet. Vår kunddialog kommer att triggas av händelser i omvärlden, i kundernas beteende och i vår egen verksamhet.

Du producerar informationspliktig information som är målgrupps- och kanalanpassat till olika kanaler, primärt för postala brev och framöver mer och mer digitala kanaler som webb, epost och sms.

Som innehållsprocent kommer du att: 

 • Utveckla kommunikationskoncept tillsammans med övriga kollegor i teamet.
 • Leda samarbete med andra avdelningar som juridik och produkt för att skapa bra kommunikationsmaterial.
 • Redigera komplext innehåll.
 • Följa upp resultat och analysera beteenden.
 • Anpassa och personalisera budskap till olika kundsegment och kanaler.
 • Kvalitetssäkra innehållets struktur, tonalitet samt att regler och legala krav följs.

Din bakgrund och tidigare erfarenhet.

Vi letar efter dig som är kreativ, idérik och en vass skribent. Du är bra på att skapa goda relationer och du delar gärna med dig av dina kunskaper eftersom du ser till teamet och resultatet i första hand. Med ett stort eget driv och nyfikenhet tar du ansvar och initiativ. Du är lyhörd för feedback, men vet när du behöver stå på dig och argumentera för din sak.

 • Högskoleutbildning inom kommunikation.
 • 3-5 års erfarenhet som innehållsproducent på byrå eller inhouse, gärna från en uppdragsstyrd verksamhet.
 • Vana att arbeta kreativt med idéer och koncept utifrån olika former av data och omvärldshändelser.
 • Mycket goda och dokumenterade kunskaper av att skriva målgruppsanpassat för postala och digitala kanaler.
 • Erfarenhet av att testa, analysera och justera budskap utifrån snabba insikter.
 • Erfarenhet av innehållsproduktion nära kundservice, produkt- eller marknadsavdelning.
 • Gärna erfarenhet från annan reglerad verksamhet som till exempel bank, försäkring eller medicin.

Meriterande är också:

 • Erfarenhet av datadriven kommunikation med marketing automation-verktyg som stöd.
 • Projektledarerfarenhet

AMF erbjuder.

På AMF får du jobba i ett värderingsdrivet bolag med ett stort engagemang hos alla kollegor. Vi tror på ett självledarskap där alla medarbetare får ansvara för sin egen utveckling med hjälp av coachande chefer och ömsesidig tillit. Du får utvecklas i takt med företagets förändrade utmaningar och behov. Det innebär att du har alla möjligheter att testa nytt eller lära dig nya saker. Vi tycker det är kul på jobbet och det märks på stämningen i lokalerna. Du får jobba på ett nyrenoverat kontor precis vid Centralen i Stockholm.

Anton Wennström
Search Consultant

+46 735 07 84 27
anton.wennstrom@headagent.se
Simon Tännström
Junior Search Consultant

+46 735 09 96 21
simon.tannstrom@headagent.se

Visa alla.

Tillbaka till samtliga pågående uppdrag.

Håll dig uppdaterad om nya och tillsatta tjänster.