Det gemensamma målet för hela Fonuskoncernen är att göra människors vardag tryggare och vara ett stöd i beslut som rör livets stora frågor. Fonus ska som koncern på ett förtroendefullt sätt erbjuda kvalitativa och prisvärda tjänster inom begravning och juridik. Familjens Jurist är Sveriges största och ledande familjejuridiska byrå. Fonus är Sveriges mest anlitade och enda rikstäckande begravningsbyrå. Läs mer om våra affärsområden på www.familjensjurist.se och www.fonus.se. I Fonuskoncernen kan du vänta dig ett omväxlande jobb med kunden i centrum där du ständigt utvecklas. Det får du göra inom ett modernt företag med förändringsvilja, lyhörda och engagerade kollegor samt ett arbetsklimat som genomsyras av tillväxt och vi-känsla

Ekonomiassistent

Drivs du av att prestera och vill vara med och påverka och delta i förbättringsarbete? Nu söker vi en ekonomiassistent till Fonus huvudkontor på Södermalm i Stockholm. Ekonomiavdelningen består av 11 personer och i din roll rapporterar du till redovisningschefen. Ekonomiavdelningen befinner sig i en förändringsfas och står inför ett förbättringsprojekt avseende befintliga systemlösningar kring ekonomiprocesserna. I rollen ansvarar du för leverantörsfakturahantering inom koncernen och arbetar proaktivt mot hela verksamheten.

Arbetsuppgifter.

·      Hantera leverantörsreskontra

·      Säkerställa effektiva processer kopplade till leverantörsfakturahantering och delta i förändringsarbete.

·      Leverantörsbetalningar och kontoavstämningar samt delat ansvar i månadsbokslutsarbetet enligt bokslutsplaneringen

·      Löpande utbilda konterare på jurist- respektive begravningskontor

·      Kravställa systemutveckling avseende system kopplade till leverantörsreskontran

·      Hålla sig uppdaterade på redovisningsregelverk och skatteregler kopplade till rollen

·      Delansvar för grundbokföring i Fonus och Familjens jurist enligt arbetsplanering

·      Delaktig i projekt som påverkar ekonomifunktionen

·      Aktivt deltagande i arbetet med effektivisering och ständiga förbättringar av verksamheten

Bakgrund och erfarenhet.

·     Minst 2 års erfarenhet av liknande roll på en ekonomiavdelning

·     Eftergymnasial utbildning inom ekonomi

·     Meriterande med erfarenhet av större affärssystem

·     Van att arbeta både i team och självständigt

Personliga egenskaper.

Vi tror att du är en person som är framåt och vågar ta för dig. Du drivs av att lära dig nya saker och vi tror att du har lätt för att samarbeta och trivs i en miljö där man jobbar för förändring och förbättring. Du tycker om att vara med och utveckla rutiner och processer. Du sätter dig snabbt in i bolagets digitala affärsplan, är med och sätter målen och medverkar för att arbetet drivs framåt. Självklart är du en noggrann person som jobbar strukturerat och förespråkar ordning och reda.

Fonus sitter i nya fräscha lokaler på Södermalm. Hela vår koncern med samtliga varumärken och olika bolag innefattas av vårt värderingsdokument. Koncernen bygger sin verksamhet på dessa värderingar och där har vi alla ett ansvar att känna till och att följa dessa. Som värderingsstyrt företag ger vi oss möjligheten till att skilja oss åt mot andra företag och vi ger oss också möjligheten till att våga ge och ta emot feedback. Detta värderingsdokument och värderingsarbete har vi valt att kalla för ”kompassen”. Som medarbetare är du med och påverkar genom delaktighet i både koncernens affärsplan och våra värderingar/kompassen. Som medarbetare är du koncernens viktigaste resurs och får ta del av förmåner som främjar både utveckling och välmående.

Jonas Heilborn
Junior Search Consultant

+46 735 29 06 78
jonas.heilborn@headagent.se
Josefin Fagerlund
Search Associate Intern

+46 73 442 46 08
josefin.fagerlund@headagent.se

Visa alla.

Tillbaka till samtliga pågående uppdrag.

Håll dig uppdaterad om nya och tillsatta tjänster.