AMF ligger mitt i centrala Stockholm och vi är idag cirka 350 medarbetare. Med fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på omkring 600 miljarder kronor, har vi ett stort samhällsansvar, och är en av de största aktörerna på den svenska tjänstepensionsmarknaden.Vårt uppdrag är att ge våra kunder en så hög och trygg pension som möjligt. Och vi har alltid kundens bästa för ögonen. Vi ägs av fack och arbetsgivare tillsammans – och de har inget intresse av att själva ta del av vinsten. Därför går den oavkortat till våra kunder.Vår vision är att bli bäst i Sverige på pensionen från jobbet. Vi drivs av ett stort engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Och vi lever enligt våra värdeord; enkel, trygg och mänsklig. Därför tycker vi att det är viktigt att visa varandra respekt och öppenhet på jobbet. Vi jobbar också för ett tydligt ledarskap, jämlikhet och mångfald genom rätten att få vara sig själv. Vi vill att alla ska känna arbetsglädje och trivas hos oss. www.amf.se

IT-säkerhetsspecialist

Rollbeskrivning.

Vi söker en IT-säkerhetsspecialist som brinner för området. Du kommer att jobba i funktionen för informationssäkerhet och i vårt kompetenscenter för IT-säkerhet, som stödjer vår verksamhet med Information- och IT-säkerhetskompetens. Du arbetar främst operativt men även strategiskt/taktiskt. Du kommer att arbeta brett där konkreta arbetsuppgifter t ex är att agera stöd vid incidenter, bedöma hotbild och ge rekommendationer, vara stöd i utvecklingsprojekt och implementering av strategiska/taktiska åtgärder.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Bedömning och analys av cyberhot såväl som IT-säkerhetsrisker.
  • Ansvar för vidareutveckling och underhåll av AMFs regelverk för IT-säkerhet.
  • I tätt samarbete med utvecklingsteam utvärdera, designa och implementera säkra lösningar för att mildra identifierade risker.
  • Förbereda, utföra och följa upp säkerhetsgranskningar på AMFs tjänster och underliggande infrastruktur.
  • Hålla dig uppdaterad kring det senaste inom IT-säkerhet, cyberhot och IT-säkerhetsrisker för att utveckla AMF:s säkerhetsstrategi.

Erfarenhet / specifik kompetens:

  • Några års erfarenhet från IT-säkerhet så som exempelvis logghantering (SIEM), behörighetshantering eller IAM
  • Erfarenhet utav att kontrollera och följa upp säkerheten i nätverk, system, applikationer och molntjänster
  • Erfarenhet av omvärldsbevakning kring aktuella cyberhot och ny teknik
  • God kunskap om IT, dvs IT-stacken, IT:s processer på en helhetsnivå, utvecklingsstrategier, vision om utveckling, förvaltning och leverantörsstyrning
  • Högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet

Om dig.

Du är prestigelös och trivs allra bäst i samverkan med andra. Du kommer ha interna och externa kontakter och behöver vara en god kommunikatör och relationsbyggare. Du är pedagogisk, strukturerad och kan med lätthet och engagemang framföra ditt budskap. Du har en entusiasmerande inställning till förändringsarbete och uthållighet runt de utmaningar som förändring innebär. Du är en självgående doer som gillar att arbeta i team. På AMF jobbar vi agilt och strävar ständigt efter att utvecklas och förbättras i stort och smått. Vi arbetar nära verksamheten och tillsammans har vi alltid kunden i fokus.

Anton Wennström
Search Consultant

+46 735 07 84 27
anton.wennstrom@headagent.se
Simon Tännström
Junior Search Consultant

+46 70 159 59 15
simon.tannstrom@headagent.se

Visa alla.

Tillbaka till samtliga pågående uppdrag.

Håll dig uppdaterad om nya och tillsatta tjänster.