Martin & Servera

Sortiment- & Inköpschef

Martin & Servera restauranghandel är Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist. Oavsett om vår kund driver en restaurang, ett bageri, en skolrestaurang i kommunal regi eller representerar en rikstäckande kedja så har vi de produkter och tjänster som efterfrågas. Vi finns lokalt över hela Sverige och Norra Finland. Vi styrs av starka värderingar och en vision om hållbara affärer med omtanke om människor, djur och miljö. Martin & Servera finns mitt i restaurangbranschen – en bransch som växer, som utvecklas och där allt går snabbt. Det påverkar vårt sätt att vara. Vi måste möta våra kunder med samma utvecklingstakt och med snabb och bra service, och hjälper till med råvaror, drycker, utbildningar och andra tjänster. Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Still Sparkling Solutions, Grönsakshallen Sorunda, Fällmans Kött och Martin & Servera Restaurangbutiker.

Sortiment- & Inköpschef

Sortiment & Inköp på Martin & Servera Restauranghandel är en strategisk nyckel för att vara marknadsledande och alltid erbjuda våra kunder de bästa produkterna på marknaden. I tätt samarbete med övriga funktioner inom bolaget jobbar vi för lönsamhet, rätt utbud och nöjda kunder. Vårt ansvar är sortiment och affärsförutsättningar. Vi har ett tätt samarbete med våra kollegor inom sälj men också inom logistik, som har ansvar för avrop och lagerhantering. Affärsområde kolonial, dryck & fryst söker nu en ny kollega, en Sortiment & Inköpschef.

Huvudsakligt ansvar och arbetsuppgifter

  • Fullt ansvar för affären med de leverantörer som tilldelats dig samt för utvecklingen av sortiment, inpris, upphandling och förhandling samt kampanjer inom dina produktområden.
  • I dagsläget ingår ansvar för kategorier inom kolonial, dryck och fryst till exempel kaffe, glass, spritdrycker, pasta mm.
  • Proaktivt arbete med affärsplan och mål för dina leverantörer/produktgrupper
  • Uppföljning och analys
  • Leda koordinator i dagliga arbetet (dock ej personalansvar)
  • Vara Inköpsavdelningens specialist på dina affärer och leverantörer

Tidigare bakgrund och erfarenhet

  • Minst 5 års erfarenhet av arbete inom relevant område med dokumenterat goda kunskaper från inköp alternativt sälj från producent, förhandling och sortimentsarbete. Erfarenhet inom daglig varuhandel eller food service är meriterande 
  • Har utbildning i ekonomi eller inköp på högskolenivå eller motsvarande
  • Kunskap om råvarubaserade kalkyler/affärsmodeller, ex kaffe

Personlighet

Du tycker om och har sinne för att göra affärer, ser helheter och affärsprocesser och är en kreativ och drivande person med en stark analytisk förmåga och en tydlig målfokusering. Du måste tycka om att träffa och skapa relationer till nya personer samt utveckla de befintliga och att det är många som vill ta del av din tid. Tjänsten innehåller även en hel del planering och struktur och det är därför viktigt att du är en god administratör med sinne för detaljer. Servicekänsla och god samarbetsförmåga är också egenskaper som vi värdesätter. Ha förmåga att kunna kommunicera, motivera och inspirera kring dina affärer ut i organisationen.

Martin & Servera erbjuder

Du erbjuds en utmanande, självständig och spännande roll på en arbetsplats med glad och positiv stämning där man har stor möjlighet att påverka sin egen roll. Vid Årstafältet finns vårt huvudkontor och vårt säljkontor för Stockholmsregionen. Här har vi samlat centrala funktioner och företagsledning. Totalt arbetar närmare 300 personer i Årsta och på angränsande arbetsorter. Här finns gym och Sveriges kanske bästa personalmatsal.

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Johan Bromark
Search Associate
+46 760 00 11 50
Mail
Johan Lefèvre
Executive Search Consultant
+46 723 87 74 00
Mail