Capcito

Redovisningsekonom

Capcito är ett snabbväxande fintechbolag. Vi är först i Sverige med att erbjuda växande företag och entreprenörer intelligent, datadriven finansiering i realtid. Genom en koppling mot ekonomisystemet analyseras företagets bokföring i realtid, som ger sekundsnabba krediterbjudande på ett mer tillgängligt, transparent och flexibelt sätt. Vi som grundat Capcito är själva erfarna entreprenörer och investerare i tillväxtbolag. Vi har skapat tjänsten som vi själva behövde för att kunna ta vårt bolag till nästa nivå. Visionen är att det ska vara så enkelt som möjligt för bolag att styra över sin finansiering och sina tillväxtmöjligheter. Våra investerare är bla SEB, Collector, Galjaden Invest, Ventech och Schibsted. Vår tillväxtresa, med internationell expansion i sikte, innebär att vi förstärker vårt team. Vill du vara med på Fintech Sveriges VIKTIGASTE resa? Hjälp oss skaka om finansbranschen!

Är du vår framtida Redovisningsekonom som vill vara med och skapa förutsättningar för entreprenörer och företagare att realisera sina drömmar? Capcito är inne i en spännande tillväxtfas och söker nu dig som vill vara med och påverka utvecklingen av en hel bransch. Med starka investerare som SEB, Schibsted, Collector, Galjaden och Ventech i ryggen ska vi växa från 25 kollegor till 50 inom ett år. Här kommer du utvecklas i ett snabbväxande, entreprenöriellt, datadrivet och medmänskligt företag med hjärtat på rätt ställe. Visst hänger du med?

Om rollen

  • Du ansvarar för kontakten mot vår externa redovisningsbyrå som sköter våra löner, bokslut/årsredovisning samt den löpande bokföringen. 
  • Du ansvarar för bolagets kundbetalningar på daglig basis.
  • Du följer upp och kontrollerar att kundinbetalningar placeras korrekt.
  • Du ansvarar för att periodiseringar och aktiveringar månadsvis sköts korrekt.
  • Du godkänner och kontrollerar leverantörsfakturor.
  • Du arbetar proaktivt med att försöka identifiera förbättringsmöjligheter i processer gällande redovisningen.

Om dig

Som Redovisningsekonom är du en självklar person som tar lead på bolagets transaktioner och driver både dagliga och långsiktiga avstämningar gentemot bankkonton, kundfordringar och utlåning. Du har en förmåga att sätta strategiska planer och samtidigt ta snabba actions som håller igång de små kugghjulen i verksamheten. Du har en naturlig fallenhet att vilja bidra och skapa värde till verksamhetens utveckling och kombinerar därför ditt sinne för detaljer och siffror med förmågan att förmedla dessa ut i organisationen. Som Redovisningsekonom på Capcito är en vinnande egenskap att kunna prioritera sitt dagliga arbete och självledarskapet blir därför extra tydligt. Dina kollegor är ett gäng drivna och skarpa människor som uppskattar nya idéer som kan påverka morgondagen till något ännu bättre! 

Erfarenheter och kompetenser vi ser hos dig

  • Kandidatexamen i Företagsekonomi med inriktning mot redovisning eller motsvarande arbetslivserfarenhet av redovisningsarbete.
  • Vi ser gärna att du har arbetat med redovisning 1-3 år
  • Meriterande om du har erfarenhet från Fortnox
  • Meriterande om intresse finns i att identifiera förbättringsmöjligheter i system som förenklar bokföringsarbetet.

Nyfiken? Det är vi med! På dig alltså! 

Välkommen med din ansökan