Konfidentiell

interim Change IT Project Manager till ledande finansbolag.

Manager for Financial Systems and Projects till ledande finansbolag.

Vill du arbeta med systemansvar och projektledning i ett ledande företag? Utmanas du av stort eget ansvar och vill utvecklas inom ditt fält?

Nu söker för kunds räkning efter en driven och initiativrik Manager for Financial Systems and Projects till stabsfunktionen Sweden Finance. Finance ansvarar för koncernens ekonomihantering.

Kunden expanderar snabbt och verkar inom en komplex bransch, vilket innebär att arbetet kommer att vara omväxlande och ge bra utvecklingsmöjligheter. Du kommer att ingå i ett team på tre personer. Finance Sweden är en grupp på cirka 35 personer. Tjänsten är placerad på deras huvudkontor i centrala Stockholm och du rapporterar direkt till CFO Sweden.

Arbetsuppgifter

På uppdraget kommer du att ansvara för avdelningens system samt för att driva avdelningens IT-projekt framåt. Du har personalansvar för en Project Manager samt agerar beställare mot dem systemutvecklare inom IT-avdelningen som jobbar mot Finance.

Vi tror att du är den som kommer att leda vår resa mot att bli framtidens tekniskt moderna ekonomiavdelning. Vi vill att du hittar möjligheterna inom RPA, BI och andra verktyg för att maximalt effektivisera våra processer. Detta kan komma att inkludera ett byte av ERP där du blir projektledare.

Initiativ på förbättringsprojekt kan skapas genom önskemål från Accounting och Financial Controllers inom Sweden Finance eller komma från dig och ditt team. Ni bidrar med den tekniska kompetensen inom projektgruppen och förvaltar även den framtagna lösningen.

Ditt team ansvarar för avdelningens behörighetsgrupper, löpande support, samt är avdelningens motpart mot IT gällande driftsfrågor.

Kvalifikationer

För denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Vi tror att du har ett enormt driv för att arbeta med processförbättring, en förståelse för redovisning/controlling och en nyfikenhet kring att utforska och anamma framtidens teknologi. Troligen har du tidigare jobbat som process-specialist, systemekonom eller projektledare på en större ekonomiavdelning.

Vi förväntar oss inte att du ska vara en komplett systemutvecklare utan det viktiga är att du kan koppla samman tillgängliga utvecklare med ekonomipersonalen för att designa lösningsförslag och driva dom ända in i mål.

Då denna roll innebär mycket dialog med resten av avdelningen och externa parter tror vi att du är pedagogisk och har en bra känsla för kommunikation. Framförallt är du prestigelös och arbetar både strukturerat och passionerat.

Tidigare erfarenhet inom byte av ERP är meriterande. Tidigare erfarenhet av personalansvar är meriterande. Tidigare erfarenhet inom Jeeves är meriterande.

För mer information, kontakta Leo och Victoria på Executive Broker