AMF

Omvärldsanalytiker

AMF ligger mitt i centrala Stockholm och vi är idag cirka 350 medarbetare. Med fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på omkring 600 miljarder kronor, har vi ett stort samhällsansvar, och är en av de största aktörerna på den svenska tjänstepensionsmarknaden.Vårt uppdrag är att ge våra kunder en så hög och trygg pension som möjligt. Och vi har alltid kundens bästa för ögonen. Vi ägs av fack och arbetsgivare tillsammans – och de har inget intresse av att själva ta del av vinsten. Därför går den oavkortat till våra kunder.Vår vision är att bli bäst i Sverige på pensionen från jobbet. Vi drivs av ett stort engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Och vi lever enligt våra värdeord; enkel, trygg och mänsklig. Därför tycker vi att det är viktigt att visa varandra respekt och öppenhet på jobbet. Vi jobbar också för ett tydligt ledarskap, jämlikhet och mångfald genom rätten att få vara sig själv. Vi vill att alla ska känna arbetsglädje och trivas hos oss. www.amf.se

Vi på Insikt & Analys är ett team av analytiker som arbetar med bland annat omvärlds- och scenarioanalys, medieanalys, varumärkesanalys, samt olika typer av kvalitativa och kvantitativa analyser och undersökningar. Vårt uppdrag är att vara en stark samarbetspartner till AMF:s beslutsfattare och vi stöttar hela AMF på strategisk, taktisk och operativ nivå.
Vi letar nu efter en omvärldsanalytiker som hjälper oss att ta nästa steg i vår resa att bli ett verkligt kunskapscenter för AMF.

Tjänsten

Som omvärldsanalytiker har du ansvar för att leda vår omvärldsanalys på strategisk och taktisk nivå. Du ansvarar för hela processen, dvs från att leda diskussioner om omvärldsförändringar och trender tillsammans med våra områdesexperter till att arbeta med slutsatser och förslag på aktiviteter. Du ansvarar för att väva samman omvärldsanalysen med andra analyser och undersökningar så att vi får en så heltäckande bild som möjligt av AMF:s möjligheter och utmaningar. Du väver även in den påverkan som förändringar i regleringar, kommande upphandlingar, våra ägares perspektiv och dylikt har på AMF:s förutsättningar. Inom ramen för ditt uppdrag ingår också konkurrentanalys liksom sammanställning och uppföljning av marknadsstatistik och KPI:er. Ditt arbete är en viktig del i vår strategiprocess och verksamhetsplanering och du arbetar därför nära strategiansvarig och många andra ledande beslutsfattare inom AMF.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Informationsinhämtning, analys, slutsatser och rekommendationer för områdena omvärlds- och scenarioanalys, konkurrentanalys, marknadsstatistik & KPI:er
 • Löpande rapportering av analys och rekommendationer på strategisk, taktisk och operativ nivå
 • Utveckla metod och process utifrån t ex benchmark och möjligheter till självbetjäning s.k. Self Service

 Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning samt minst 5 års erfarenhet av att arbeta med omvärlds-, o/e strategirelaterade projekt, liksom operativt genomförande.
 • Stor erfarenhet av att leda workshops och projektleda medarbetare på alla nivåer i företaget
 • Stor erfarenhet av att analysera omfattande datamängder och ta fram beslutsunderlag
 • Mycket goda kunskaper i Office-paketet (särskilt Powerpoint och Excel)
 • Det är meriterande om du arbetat som managementkonsult under minst 3 år
 • Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i Tableau

 Personliga egenskaper

 • Du är en nyfiken person som både gillar detaljerna och att ha en övergripande helhetssyn
 • Du drivs av att vilja förbättra, bidra till verksamhetsnytta och hitta smarta lösningar
 • Du är trygg i rollen som analytiker, liksom i rollen som facilitator och att sprida kunskap och insikter
 • Du har hög positiv energinivå, ett starkt driv och söker uppgifter på eget initiativ
 • Du är prestigelös och lösningsorienterad

Övrigt

Då AMF verkar för mångfald, inkludering och en jämställd arbetsmiljö ser vi gärna sökande av olika bakgrund.

 

 

 

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Jenny Wallén
Search Associate
+46 76 010 13 52
Mail
Anton Wennström
Search Consultant
+46 735 07 84 27
Mail