Ping Pong

Försäljningsansvarig

Baloo Learning har genom nytänkande, skickliga utvecklare och starka, positiva ägare (Alfvén & Didriksson) en mycket bra och modern lösning till sina kunder. Baloo Learning ingår som ett affärsområde inom Ping Pong AB som är en av Sveriges ledande aktörer inom LMS. Ping Pong ärväldigt starka inom segmenten Akademi, Skola och Myndigheter. För ungefär två år sedan gjorde man en stor satsning på företagssegmentet och började bygga Baloo Learning. Ett nytänkande, kreativt och spännande dotterbolag – en lösning för företag som kan användas för onboarding, mikrolärande, utbildning i rutiner och arbetssätt med mera.

Nu tar Baloo Learning nästa steg i sin etablering och rekryterar en försäljningsansvarig, med placering i fina lokaler mitt på Södermalm i Stockholm. 

I rollen som säljansvarig spelar du en mycket viktig roll i Baloo Learnings fortsatta tillväxt – med fokus på att ta in nya kunder och utveckla befintliga kunder inom prioriterade kundsegment på företagsmarknaden. Du är en stark Baloo-ambassadör och missionär i ditt arbete att öka Baloos försäljning, trivs med att bryta ny mark, där du erbjuder dina kunder en lösning som skapar stort värde och nytta. Du kommer fokusera på nykundsbearbetning men också söka nya affärsmöjligheter på befintliga och nya kunder. Du kommer att driva affärsutvecklande projekt där du själv driver aktiviteter, testar och följer upp för att förstå var den verkliga potentialen finns. Baloo Learning befinner sig ännu i början av sin expansionsresa och i takt med att försäljningen ökar och företaget växer kommer även du att utvecklas och få möjligheter att utöka ditt scope.

Vi söker dig som har ett entreprenöriellt mindset, ett tydligt eget driv, hög energi och som motiveras av att nå resultat. Du är proaktiv, ser möjligheter och lösningar – både gängse och mer kreativa. Du lockas av möjligheten att utforska var den verkliga potentialen finns och få bidra till att företag inom olika branscher får ta del av en riktigt vass digital lösning avseende kontinuerligt lärande!

Du har:

  • Erfarenhet av konsultativ försäljning där du presterat goda resultat
  • Jobbat brett med försäljning som inkluderar affärsutveckling och är van att leda och driva igenom projekt (stora som små)
  • Erfarenhet av digitala lösningar/verktyg – med fördel inom HR-området
  • Mycket god förmåga att kommunicera budskap i tal och skrift, på svenska och engelska
  • Med fördel någon form av erfarenhet inom Edtech
  • Akademisk utbildning
  • Förmåga att fånga upp kundorganisationers nya behov och därefter driva förändringsprocessen internt

Du erbjuds en mycket viktig och spännande roll som säljare inom Baloo Learning, där du får möjlighet att bidra till den fortsatta utvecklingen i ett företag som ligger i framkant, med en plattform framtagen av riktigt skickliga och välrenommerade utvecklare. Edtech är en mycket het marknad med stora tillväxtmöjligheter och i rollen som försäljningsansvarig kommer du spela en mycket viktig roll i att nå den potential som marknaden och i synnerhet Baloo har. 

Ping Pong har jobbat med det livslånga lärandet i 20 år. Företaget har ca 40 anställda och över 2,6 miljoner användarkonton.
Ping Pongs produktägare identifierade de behov som fanns av digitala verktyg som hjälper till att skapa och behålla en lärande organisation.
 Företagen upplevde
att många verktyg på marknaden är alldeles för krångliga, Ping Pong ville få bort alla onödiga trösklar. Lärandet måste vara enkelt och roligt!
Därför föddes Baloo Learning!

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Petra Wigh
COO & Executive Search Consultant
+46 70 973 21 09
Mail