Liber AB

Senior Business Controller

Liber är ett av Sveriges ledande läromedelsföretag. Målsättningen är att våra läromedel och vår kurslitteratur ska bidra till att alla lyckas med sina studier, från förskoleklass till högskola. Vi producerar interaktiva läromedel och böcker hand i hand för ett framgångsrikt lärande i skolan.  Våra läromedel utvecklar vi i dialog med lärare, de främsta författarna och forskare. Liber erbjuder även en fullskalig digital utbildning inom SFI och unik branschutbildning riktad mot näringsliv. I vår utgivning har vi också ett brett erbjudande av managementlitteratur.

Är du en strategisk, analytisk Senior Business Controller med starkt kommersiellt tänk? Har du ett driv att hitta nyckelfaktorerna för att maximera lönsamhet och tillväxt? Vi söker dig med stark genomförandekraft som får förändringar att ske. Du kommer i rollen att bygga och bidra till en resultatorienterad- och affärsmässig kultur.

Du erbjuds som Senior Business Controller en nyckelroll i bolagets spännande transformationsresa. Det är en roll där du kommer att ha starkt fokus på tillväxt och lönsamhet i kombination, i en föränderlig marknad inom utbildningssektorn. Du ställs inför både strategiska och operativa frågeställningar och kommer att arbeta nära ledning samt verksamheten i en internationell miljö.

Om rollen:

I rollen som Senior Business Controller stöttar du ledning och affärschefer i kommersiella och strategiska beslut genom analys och beslutsunderlag. Du tillhör Finansfunktionen med sex medarbetare och rapporterar till CFO.

Ansvarsområden:

  • Analys och uppföljning av utfall och nyckeltal med lönsamhetsfokus
  • Samarbete med bolagets affärsenheter för beslut kring framtidens läromedel
  • Ansvarig för delar av den månatliga boksluts- och rapporteringsprocessen
  • Delaktig i att utveckla struktur och processer för att stödja bolagets fortsatta utveckling av affären

Vem är du?

Du är civilekonom eller civilingenjör och har minst fem års erfarenhet som Business Controller med inriktning analys och uppföljning. Vi tror att du har arbetet nära verksamheten och stöttat upp med struktur, återkoppling och analys med fokus på att driva affären vidare. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet, framförallt i Excel. 

Du är prestationsinriktad och har ett starkt intresse för att utveckla verksamheten framåt. Vi tror vidare att du är analytisk och har en naturlig förmåga att kommunicera finansiella utfall och förmedla drivarna av lönsamheten i affären till verksamheten. Du trivs med detaljerna och att leverera kvalitet är en självklarhet för dig, samtidigt som du har ett helhetsperspektiv och förståelse för hela affären. För att passa i rollen behöver du trivas med analysen men också att proaktivt ta initiativ och att interagera med många delar i organisationen. Du är en lagspelare och mån om att tillsammans med dina kollegor driva förändring i bolaget.

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Julia Salming
Search Consultant
+46 763 46 88 31
Mail
William Hagberg
Search Associate
+46 735 29 19 95
Mail