TV4-gruppen

Marknadsprojektledare för Drama

TV4 har levererat engagerande nyheter, storslagen underhållning med bredd och kvalitet, direktsänd sport och högklassigt drama till svenska folket i snart 30 år. Med en mängd plattformar är TV4 ett komplett mediehus fyllt av möjligheter för såväl tittare, annonsörer som för samarbetspartners. 

Nu söker vi en Marknadsprojektledare för Drama (DPL) till kontoret i Stockholm. Som DPL har du en viktig och central roll på en modern marknadsavdelning där du ansvarar för att skapa och genomföra effektiva lanseringar. 
Du ansvarar för att säkerställa högsta möjliga kvalité för våra kampanjer och lanseringar i syfte att bygga intresse och uppmärksamhet för våra dramaserier. Du är kravställare för produktion av allt marknadsmaterial till lanseringarna och har en tät dialog med produktionsbolagen. Marknadsavdelningen består av fyrtio personer och du rapporterar till Marknad- och Varumärkeschef.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Marknadsprojektledare för Drama ansvarar du för marknadsföring av all egenproducerad drama inom TV4 och C More. Du kommer att samarbeta med de exekutiva producenterna och externa specialister för att säkerställa effektiv kommunikation och ansvarar för kommunikationens helhet för respektive produktion från start till mål. 
Rollen är central inom såväl marknad som innehållsavdelningen. 

 • Budgetansvar för respektive Dramaserie inom TV4 Media (TV4 och C Mores).
 • Utveckla och i linje med företagets övergripande strategiska mål, säkerställa försäljningen och uppmärksamhet kring innehållet.
 • Kreativ översikt och ansvar genom hela projektprocessen – från uppstart och uppföljning.
 • Projektledning: god förmåga att strukturerat och projektleda kampanjer så att alla i projektgruppen ges möjlighet att göra ett bra jobb.
 • God samarbetsförmåga; högt i tak i projektgrupperna, främjar dialog och feedback-kultur.
 • Strukturerad och analytisk; mäter och följer upp alla insatser för ökad kunskap om vad som fungerar.
 • Mycket god kunskap om marknadsföring och kommunikation. Intresserad och engagerad i att hålla sig i framkant inom kommunikation och marknadsföring.
 • Relationsbyggande; säkerställer dialog och informationsflöde i arbetsprocessen med key- stakeholders såsom kreatörer/talent, produktionsbolag, samproducenter, distributörer och skådespelare.

Vem är du?

För att trivas som DPL på TV4 är du van vid att presentera och argumentera för de strategiska och kreativa val som du har gjort på vägen. Du rör dig därför obehindrat mellan att skapa, leda och presentera pitcher där ett tydligt affärsfokus står i centrum.

Som person är du nyfiken, driven, strukturerad och prestigelös och trivs i en omgivning präglad av förändring och högt tempo. Du är van vid att prioritera och jobba mot deadlines samt har en god analytisk förmåga som ger dig möjlighet att identifiera och matcha behov med lösning i syfte att skapa det bästa sätt för såväl användarens upplevelse som företagets affärsmål. Du har även lätt för att inge förtroende och är en relationsskapande och kommunikativ person – såväl med dina kollegor som i relationen till samarbetspartners.

Vi tror att du har:

 • En universitet- eller högskoleutbildning eller liknande inom relevant område
 • Minst 10 års erfarenhet av marknadsföring, kommunikation eller reklam gärna från rörlig bild och media
 • Stort intresse av dramaserier och scripted.
 • God erfarenhet av strategisk kampanjplanering.
 • Erfarenhet som beställare av produktion av kampanjmaterial (print, digitalt, rörligt dyl.).
 • Ett väl upparbetat nätverk bland reklam, medie- och kommunikationsbyråer och produktionsbolag är en fördel.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder en modern arbetsplats med den senaste tekniken, nyrenoverade lokaler, flexibla arbetsplatser och goda förutsättningar att balansera arbetsliv med privatliv. I mediahuset på Tegeluddsvägen i Stockholm finns även en friskvårdavdelning med både gym och träningsklasser.

Tjänsten är tillsvidare, på heltid, och ingår i Unionens avtalsområde. För fackliga frågor kontakta unionen@tv4.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Anton Wennström
Search Consultant
+46 735 07 84 27
Mail
Lovisa Larsson
Junior Search Consultant & Talent Manager
+46 763 37 98 39
Mail