Folksam

Affärsaktuarie

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Gruppen består av cirka 4 000 medarbetare och dess vision är att kunderna ska känna sig trygga i en hållbar värld. De är engagerade i det kunderna bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.

Vi söker en affärsaktuarie som vill vara med och utveckla både kompetens och verksamhet tillsammans med engagerade och kunniga kollegor. Tjänsten är tillsvidareanställning och du kommer jobba som affärsaktuarie med ansvar för sakförsäkringar.

Folksam befinner sig i ett intensivt och spännande skede med mycket utveckling och förändring. Bra ska bli bättre! Folksams vision är att deras kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Deras mål är att ha försäkrings- och pensionssparandebranschens mest nöjda kunder. Folksam har ett särskilt fokus på ordning och reda på en modern, konsoliderad och effektiv infrastruktur avseende processer, kompetens och informationsstöd. I den här rollen kommer du att vara nyckelspelare i att förverkliga det.

Det här gör du som affärsaktuarie på Folksam

Som affärsaktuarie ansvarar du för att värdera, förvalta och utveckla Folksams sakprodukter och aktuariella produkter. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som ingår i affärsaktuarierollen är:

  • Bokslut, rapportering och reservsättning
  • Produktutveckling
  • Riskvärdering och analys av nya affärer
  • Kontakter med affärspartners

Du kommer arbeta i nära samarbete med kollegorna på Aktuarie Sak, IT-avdelningen, ekonomer, produktutvecklare och andra ansvariga inom affärsområdet samt dessutom med specialister på prissättningsavdelningen.

Här kan du läsa en intervju med Johan som jobbar som aktuarie på Folksam. 

Aktuarie Sak är en koncerngemensam funktion för aktuariell analys för riskförsäkringar i Folksam. Den består av 30 specialister som leds av en sektionschef och två avdelningschefer. Aktuarie Sak ingår i enheten Ekonomi och Finans som har omkring 230 medarbetare. Arbetet utförs i en aktivitetsbaserad miljö med många kontaktytor.

Är du den vi söker?

  • Vi söker dig som har 3-5 års arbetslivserfarenhet i rollen som aktuarie inom sakförsäkringar, gärna med erfarenhet av att arbeta med motorförsäkringar.
  • Vidare har du en akademisk examen inom antingen matematisk statistik, matematik, ingenjör med inriktning finansiell matematik eller motsvarande kompetens.
  • Praktisk arbetslivserfarenhet från andra delar av försäkringsbranschen eller studier vid aktuarieprogrammet är meriterande. 
  • Vi förväntar oss goda kunskaper i Officepaketet, i synnerhet Excel, och tidigare programmeringskunskaper i SAS, Python eller liknande är meriterande.      

För att lyckas som affärsaktuarie behöver du vara självgående, flexibel, strukturerad och kunna samarbeta väl med personer med olika kompetenser. Din språkliga och numeriska analysförmåga är väl utvecklad – du kan både förstå och själv ta fram och kommunicera komplicerade underlag. Som person har du en öppen och prestigelös framtoning samt delar våra värderingar – personlig, engagerad och ansvarstagande.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Folksam är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Folksam stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar Folksam aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Amanda Pettersson
Search Associate
+46 735 19 19 43
Mail
Pontus Andersson
Managing Partner Your Agent
+46 735 13 05 78
Mail