Rexel Sverige AB

Produktchef

Rexel är en av världens största elgrossistkoncerner med verksamhet i 26 länder på tre kontinenter. Vi är fler än 27.000 medarbetare och omsätter 136 miljarder SEK. Rexel Sverige har en stark position genom våra tre varumärken Selga, Storel och Moel. I Sverige är vi närmare 800 medarbetare på 62 platser och har en omsättning på ca 5,4 miljarder SEK (2019).

Är du en driven, strukturerad och kommunikativ produktchef med ett stort intresse för teknik och att utveckla sortiment och leverantörer? Rexel är en av Sveriges ledande grossister inom yrkesfackhandel och söker en produktchef för produktkategori Elnät.

Produktchef Elnät

Som produktchef Elnät kommer du att få förtroendet att utveckla och optimera en produktportfölj bestående av starka varumärken. Du får en nyckelroll i organisationen med möjlighet att utveckla ett brett sortiment inom olika produktkategorier. Som en del av en stor internationell koncern får du vara med på en spännande resa i en organisation som bygger för framtiden.

Arbetsuppgifter

Rollen produktchef innefattar bland annat följande ansvarsområden:

 • Definiera och utveckla produktsortiment.
 • Val av leverantör och förhandling av leverantörsavtal.
 • Utveckling av leverantörsrelationer.
 • Hantering av masterdata kring produkter, tjänster och leverantörer.
 • Grundprissättning.
 • Utveckling av interna relationer och samarbete med övriga produktorganisationen såväl som med andra avdelningar, såsom inköps-, försäljnings- och supportorganisationen som bidrar till att stärka affären.
 • Arbeta tillsammans med marknadsavdelningen för att ta fram intressanta produkterbjudanden till kampanjer.

Kvalifikationskrav

 • 3-5 års relevant branscherfarenhet och teknisk förståelse inom något av produktområdena el, elnät eller närliggande områden.
 • Relevant eftergymnasial utbildning, tex inom teknik och/eller ekonomi är meriterande men inget krav så länge du har tillägnat dig motsvarande kompetens genom din arbetslivserfarenhet. Är du elnätsberedare eller projektör i ett energibolag så är det meriterande.
 • Erfarenhet av förhandling och sortimentsutveckling/kategoristyrning.
 • Goda kunskaper i Office-paketet.
 • Flytande i Svenska och Engelska i tal och skrift.

För att lyckas i rollen krävs att du har ett starkt driv, en teknisk förståelse och ett stort affärsintresse för att bygga relationer och förhandla med leverantörer för att utveckla sortimentet. Då du kommer hantera ett brett sortiment, och därigenom hantera stora datamängder och information, så krävs det att du är strukturerad, med starka kunskaper i excel och en god analytisk förmåga. Våra värdeord är passion, innovation och förtroende och för att trivas hos oss krävs det att du är ansvarstagande och brinner för vad du gör. Du är en lagspelare som vill tänka nytt och bidra till att utveckla dig själv och bolaget.

Placering: Stockholm, Älvsjö

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Amanda Pettersson
Search Associate
+46 735 19 19 43
Mail
Cecilia Friis
Executive Search Consultant
+46 709 41 54 16
Mail