Ahlsell AB

Marketing Automation Specialist

Ahlsell is the Nordic region's leading distributor of installation products, tools and supplies. The Group has a turnover of approximately SEK 33 billion and around 5,700 employees in six countries. To ensure a successful and sustainable organization, we place great focus on our employees to make them grow, feel proud and committed and to ensure that Ahlsell attracts new competent employees. The Ahlsell spirit is based on our strong business acumen and can be described with our values; accountability, openness and simplicity. These values permeate all parts of our business when we strive to be at the forefront when it comes to sustainability, profitability growth, inclusion, diversity and openness to innovation - both privately and at work.

Har du några års erfarenhet av Marketing Automation och brinner för att genom data och insikter modernisera sättet som ett företag interagerar med sina kunder? Är du dessutom en initiativtagande och stark lagspelare som vill vara med och forma och ta ägandeskap om en ny och viktig funktion – då kan rollen som Marketing Automation Specialist hos oss vara som klippt och skuren för dig!

Vi är mitt i en spännande digitaliseringsresa där du som Marketing Automation Specialist får en nyckelroll i vårt fortsatta arbete med att skräddarsy kundupplevelser och på så sätt vässa vårt erbjudande och nå uppsatta kommersiella mål. Då rollen är ny innebär det att du får ett helhetsansvar för Marketing Automation med ansvar för strategi, implementation och analys. Du kommer att initiera, bygga, genomföra och följa upp olika aktiviteter, driva arbetet med segmentering av kunder och sätta upp flöden för marketing automation. För att skapa den bästa kundupplevelsen arbetar du i nära samarbete med marknadsavdelning, IT och sälj.

I rollen ingår att

 • Tillsammans med koncernens IT-arkitekt, ansvara för att selektera den tekniska plattform som ska användas.
 • Initiera och implementera riktade aktiviteter baserade på våra kunders beteende samt följa upp genomförda aktiviteter, analysera och dra lärdom inför framtida aktiviteter.
 • Sätta upp arbetsprocesser för ett effektivt arbetssätt tillsammans med marknadsavdelningen.
 • Ansvara för att stödja marknaderna i deras egen förmåga att analysera och optimera flöden för förbättrat resultat.
 • Ansvara för att marknaderna sätter upp relevanta KPI strukturer.
 • Ansvara för att sätta upp en Nordisk struktur för benchmark och best-practice sharing.
 • Ansvara för att vidareutveckla Marknadsavdelningen inom området marketing automation.

Rollen tillhör Marknadsavdelningen och du rapporterar till Chef Marknad och Kommunikation. Tjänsten är placerad på Ahlsells huvudkontor i Marievik, Liljeholmen.

Din bakgrund och personlighet

 • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande i kombination med 5+ års erfarenhet av att arbeta med Marketing Automation och/eller CRM.
 • Erfarenhet av att arbeta i ett Marketing Automation-verktyg och bygga triggerbaserade marknadsföringskampanjer från grunden.
 • Erfarenhet av A/B-testning och andra analytiska verktyg för att säkerställa kundförståelse och kampanjresultat.
 • Hög analys- och problemlösningsförmåga med vana av att arbeta både strategiskt och taktiskt.
 • Vana av att arbeta med många olika kontaktytor. Har du erfarenhet av nordiskt samarbete är det meriterande.

På Ahlsell har vi en professionell, vänlig och affärsorienterad kultur. Vi värdesätter lagarbete och gillar att lyckas i team! Vi hjälps åt för att nå våra mål och strävar ständigt efter att utveckla våra kundrelationer. Vi söker därför dig som är nyfiken på att lära dig nya saker och vill dela med dig av kunskap. Du är prestigelös och skicklig på att kombinera din analytiska förmåga med affärssinne. För att trivas hos oss behöver du vara van vid att ta egna initiativ och driva ditt eget arbete samtidigt som du har lätt för att samarbeta med kollegor.

Ahlsellandan bygger på vårt affärsmannaskap som kan beskrivas av värdeorden; ansvar, öppenhet och enkelhet.

Ansvar

Vi tar ansvar och är den partner som kunden vänder sig till först. Vi tar ansvar för att våra affärer utvecklas och är lönsamma. Alla i organisationen ansvarar för att skapa en arbetsmiljö där vi utvecklas både som människor och i våra yrkesroller. Jag tar ansvar!

Öppenhet

Vi är öppna i våra kontakter med andra. Vi är öppna för nya idéer och förslag. Genom att vara öppna bygger vi förtroende, både med våra medarbetare, kunder och leverantörer. Vi vet att den bästa arbetsmiljön skapas av människor med olika bakgrund och erfarenhet. Hos oss finns en arbetsmiljö som uppmuntrar till nya idéer och metoder och här är det enkelt att se möjligheter. Jag är öppensinnad!

Enkelhet

Det är enkelt att göra affärer med Ahlsell. Vi är jordnära, okomplicerade och tydliga. Vi finns alltid nära tillhands för våra kunder och det är enkelt att förstå vårt erbjudande. Vi fattar snabba beslut och fokuserar på det som är viktigt. Vi strävar efter att vara en partner som underlättar våra kunders vardag. Jag gör det enkelt!

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Nina Ahlström
Executive Search Consultant
+46 702 75 15 99
Mail
Amanda Pettersson
Search Associate
+46 735 19 19 43
Mail