Vattenfall AB

Teknisk Förvaltare – Elkraft

Vattenfall är ett europeiskt energiföretag med cirka 20 000 anställda. I mer än 100 år har vi elektrifierat industrier, levererat energi till människors hem och moderniserat vårt sätt att leva genom innovation och samarbete. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation.Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och distribuerar el till hushåll, företag och samhälle – dygnet runt året om. Vårt elnät är över 12 000 mil långt och vi distribuerar el till nästan 900 000 kunder. Läs mer om oss på: http://www.vattenfalleldistribution.se

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle. Är du intresserad av ett stimulerande och utmanande arbete som kundansvarig inom teknisk förvaltning av elkraftsanläggningar? Har du ett intresse för nya funktionslösningar, se möjligheter och utveckla affärer? Sök då till oss!

Affärsområdet Network solutions är en del av Distribution och erbjuder skräddarsydda funktionslösningar inom elkraft, till exempel: transformatorer, ställverk, reservkraft, ventilation, brandsäkerhet, laddinfrastruktur för elfordon mm till våra kunder. Våra medarbetare driver tillsammans projekt från säljstadiet till färdig anläggning och förvaltning. Vi tar över befintliga anläggningar men bygger även nya anläggningar. Våra lösningar ska ligga i framkant och alltid bidra till kundernas utveckling.

Rollen

Du kommer att arbeta med kunder inom industri och datacenter men även kundkontakter med kommuner, nätbolag och fastighetsbolag då andra delar av vår organisation kan behöva din expertis i framtagandet av funktionslösningar.

Huvudarbetsuppgifter

 • Du har eget kundansvar för genomförandet av funktionsavtalen under avtalstiden
 • Planerar, genomför och följer upp dina avtalskunder gällande drift, underhåll och elsäkerhet
 • Ansvar för överenskomna investeringar och eventuella reinvesteringar i anläggningen under avtalsperioden
 • Ingår i gruppens försäljningsaktiviteter som sakkunnig i tekniska frågor samt merförsäljning hos dina avtalskunder
 • Frågor som hanteras rör allt från tekniska till juridiska och ekonomiska frågor
 • I tjänsten ingår även mycket samarbete med andra affärsområden inom Vattenfallkoncernen.

 Vi söker dig som

 • Har en universitets- eller högskoleutbildning inom elkraft, elanläggningar eller energiteknik, eller annan relevant utbildning eller motsvarande yrkeserfarenhet
 • Har flera års yrkeserfarenhet av teknisk projektledning eller drift- och underhållsfrågor inom elkraft, ventilation, kyla och brandsäkerhet.
 • Har erfarenhet av kundrelationer och affärsutveckling/försäljning.
 • Är flexibel, lyhörd och engagerad. Får och ger energi av att lyssna in kundens behov och bygger goda relationer för att hitta de bästa lösningarna för kunden
 • Kommunicerar obehindrat i tal och i skrift, både på svenska och engelska
 • Trivs med att jobba självständigt & strukturerat likaså som att leverera resultat
 • Har körkort klass B, då resor i tjänsten förekommer.

Det är meriterande

 • Om du har erfarenhet av underhållsfrågor, stationsanpassning inom energisektorn

Placeringsort

Våra huvudorter är Stockholm (Solna), Trollhättan och Luleå. Vi är öppna för ansökningar på andra orter då vi har kunder över hela landet.

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

William Hagberg
Talent Acquisition Consultant
+46 735 29 19 95
Mail