Länsförsäkringar AB

Agil Coach / Release Train Engineer

Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Länsförsäkringar AB har i uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra. 

Länsförsäkringar befinner sig på en spännande förändringsresa där det agila arbetssättet med stort fokus på kundnytta och affärsvärde är högt prioriterat! Nu söker vi dig som brinner för att utveckla verksamheter och som vill bidra till att göra skillnad – på riktigt! Rollen tillhör Kund och kanalstöd där vi utvecklar våra digitala kundkanaler (Appar, Mina sidor, Publik webb samt Intranätet) samt våra digitala medarbetarkanaler (CRM, Marketing automation och andra gemensamma kundmötesverktyg). Vi har en familjär och välkomnande kultur där samarbete mellan verksamheten och utvecklingsavdelningen är en självklarhet för att nå framgång. Hos oss får du jobba med flera team och många passionerade kollegor som gillar att lyckas tillsammans och ha roligt ihop längs vägen.

Ansvar och huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Agil Coach och Release Train Engineer får du en nyckelroll i Länsförsäkringars förändringsresa och fortsatta arbete med att ta SAFe-ramverket till en ny nivå. Det är en bred, ledande och teknisk roll där din primära uppgift är att driva den fortsatta lean-agila förflyttningen av Kund och kanalstöds leveransområden inom Utveckling & IT. Du blir ambassadör för det agila arbetssättet på strategisk och taktisk nivå, både inom enheten och för LFAB som helhet, och coachar också de agila teamen operativt när det behövs.

Tillsammans med Product Management leder du Kund- och kanalstöds SAFe-inspirerade team-setup och driver förflyttning av effektivitet och kvalitet i arbetssätt. Du ansvarar för att bygga upp vår övergripande, framtida RTE-förmåga, där vi löpande kommer att anpassa och justera vår utvecklingsverksamhet vartefter implementationen fortskrider. Du tar ägarskap för IT-perspektivet inom våra leveransområden och är drivande i arbetet med att få tekniska förutsättningar för DevOps och Continuous integration/Continuous delivery på plats. Rollen innebär ett nära samarbete med övriga enheter inom LFAB, som har gemensamma intressen kopplade till de leveransområden du ansvarar för.

I rollen har du många spännande arbetsuppgifter, bla:

 • Proaktivt bidra i arbetet med den gemensamma förflyttningsagendan för IT, coacha intressenter på alla nivåer samt säkerställa att rätt IT-investeringar tas för Leveransområdet.
 • Identifiera, planera och driva förflyttningar som skapar förutsättningar för en effektiv utvecklingsverksamhet samt en hög kvalité och IT-säkerhet inom Leveransområdet.
 • Aktivt delta i arbetet med planering av de SAFe-tåg som startas inom LFAB.
 • Visualisera, driva och kravställa aktiviteter som möjliggör DevOps och CI/CD-pipeline.
 • Kommunikation med intressenter på portföljnivå, på andra enheter samt med de agila teamen.

Utvecklingsorganisationen består av ca 50 kollegor som alla har ett brinnande intresse för kunddriven utveckling. Tillsammans med våra utvecklingsleverantörer ansvarar vi för utveckling och förvaltning av Länsförsäkringars kanaler i det digitala och personliga kundmötet. Rollen rapporterar till chefen för Digitala medarbetarkanaler och är placerad på Länsförsäkringars kontor på Gärdet i Stockholm.

Tidigare erfarenhet & kvalifikationer

 • 5+ års erfarenhet av liknande arbete i en stor organisation där du haft en ledande roll för implementation av agila arbetssätt och gärna SAFe eller annat storskaligt, agilt ramverk.
 • God inblick i mjukvaruutveckling och IT-struktur samt van att arbeta med flödesvisualisering och kravställning.
 • Erfarenhet av att ha arbetat med continuous deployment (CD) och continuous integration (CI) är mycket meriterande.
 • Universitetsutbildning eller annan relevant vidareutbildning.
 • Flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personlighet

 • Som ledare är du handlingskraftig, tydlig i din kommunikation och har god förmåga att visualisera och visa vägen genom ett coachande förhållningssätt.
 • Du är lösningsinriktad och proaktiv och kan diplomatiskt prioritera bland mångas intressen, och samtidigt driva förflyttning av strategiska frågor.
 • God förmåga att kunna lyfta blicken, se helheten och vara flexibel för att kunna ändra riktning och ställa om vid behov.
 • Som person är du ansvarstagande, trygg, stabil och förtroendeingivande.
 • Du trivs i en miljö med stort utvecklingsfokus, högt tempo och flexibilitet.

 

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Mina Rundquist
Search Associate
+46 723 01 01 94
Mail
Nina Ahlström
Executive Search Consultant
+46 702 75 15 99
Mail