Circle K

Category Manager Food

Du har förmodligen redan mött oss. Kanske har du stannat till för en kopp kaffe, tankat bilen eller köpt något att äta på resan. I så fall vet du vad Circle K står för. Att göra vardagen enklare för människor världen över. Vi har vuxit till ett framgångsrikt globalt företag med mer än 15 000 butiker i 24 länder. Totalt har vi mer än 130 000 anställda som arbetar i våra butiker och på supportkontoret. Vårt långsiktiga mål är att bli världens förstaval som destination för livsmedel och drivmedel. Vi kommer att uppnå detta genom att erbjuda bra produkter och snabb och vänlig service. Det är därför som det är så viktigt för oss att vi hittar rätt personer, och det är därför som vi gör vårt yttersta för att du ska utvecklas i din yrkesroll. För när du växer så växer även vi!

Rollen.

I rollen kommer du ansvara för kategorin Cold Food (Sandwiches & Other food) Som Category Manager bidrar du till det genom att anpassa, utveckla och implementera kategoriernas strategiska inriktning i linje med den övergripande strategin för Circle K:s kunderbjudande. Utifrån din analys och kategoriplan ansvarar du för pris- och sortimentsstrategi, erbjudandet i sin helhet inom kategorierna samt genomförande av initiativ. Dessutom förbättrar du processer och verktyg för effektiv implementering av nya produkter och erbjudanden.

På egen hand driver Category Manager planering, genomförande och uppföljning av butikskampanjer. Du är ansvarig för kontakter och förhandlingar med leverantörerna inom dina kategorier och agerar kravställare för inköp till berörda kategorier. Samarbetet med vår försäljningsorganisation är nära och du stöttar dem med din expertkunskap inom kategorin i och med ditt ansvar för kategoriernas försäljningsutveckling och bruttomarginal. Löpande konkurrentbevakning och analys av produktkategorin ingår också i tjänsten.

Det är av största vikt att du har goda erfarenheter av kategoriarbete generellt och behöver alltså inte ha specifik erfarenhet av att ha arbetat med just dessa varugrupper även om det är mycket meriterande. Du ansvarar också för att anpassa och implementera övergripande europeiska projekt, att utveckla, driva och implementera årliga kategoriplaner samt arbetar med ledarskap, arbetsledning och utveckling. Du förväntas att stötta och aktivt delta i ledningsgruppens arbete kring övergripande processer såsom Business plan och marknadsplan.

Du kommer ingå i ett team om tre Category Managers för Food, där rollen kommer ansvara för en av av Circle K största kategorier. Teamet ingår i avdelningen Market Development på Circle K.

Erfarenhet.

  • Relevant akademisk utbildning är ett starkt plus men ej ett krav.
  • Minst 5 års erfarenhet av arbete i ett retail- eller leverantörsföretag och minst 3 års erfarenhet av Category Management med stor vana att arbeta med projektledning.
  • Du har stor inblick i, och ett intresse för konsumentbeteende och köpmönster inom FMCG och har en god marknadskännedom samt vana att förhandla.
  • Du har hög kunskap och förståelse för ekonomiska grunder inom retail (produktkalkyler, försäljningsberäkning, samverkan mellan relevanta KPI:er etc.)

Personliga egenskaper.

  • Du har ett brinnande intresse för mat och håller dig uppdaterad om nya trender och koncept inom området.
  • Vi söker dig som brinner för att driva och utveckla affären och som har förmågan att kunna växla mellan det strategiskt övergripande målen och de små, men viktiga detaljerna.
  • Du är resultatinriktad, driven, analytisk och har en hög social kompetens.
  • Du är också en prestigelös initiativtagare som har lätt för att skapa relationer och arbeta i team.
  • Vi tror att du definierar dig själv som en konceptmänniska och drivs av att göra affärer med högt kundfokus.
  • Du har förmågan till nytänkande, kreativitet och är strukturerad samt har en god prioriteringsförmåga.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Circle K servicekontor i Stockholm.

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Charlotta Streiffert
Executive Search Consultant
+46 766 32 95 06
Mail
Menal Suliman
Search Associate
+46 736 19 85 15
Mail