OBOS Sverige AB

Digital Specialist

Medlemsägda OBOS är en av Sveriges största bostadsutvecklare och ägs av sina 500 000 medlemmar i Norge och Sverige. OBOS erbjuder bostäder för alla livets faser i form av villor, kedjehus och flerbostadshus, i städer och på landsbygden. OBOS verkar i Sverige genom varumärkena OBOS, Smålandsvillan och Myresjöhus. Koncernen har omkring 2 500 anställda, varav knappt 1 000 i Sverige i dotterbolagen OBOS Sverige, OBOS Kärnhem och OBOS Nya Hem.Tack vare en kommersiellt framgångsrik styrning av verksamheten har OBOS byggt en stark finansiell ställning där vinsterna investeras i fler bostäder. OBOS är även en ledande aktör inom industriellt och hållbart byggande i trä och bygger platsbyggda flerbostadshus i Sveriges större städer. 2020 sålde OBOS 3 633 bostäder, varav 1 516 i Sverige i 152 av landets kommuner.

Ansvarsområden

I rollen kommer du fungera som en specialist på marknadsavdelningen där du planerar, utför, följer upp och rapporterar den digitala marknadsföringen för våra varumärken OBOS, Myresjöhus och SmålandsVillan. Dina huvudsakliga fokusområden kommer vara Google Ads, Facebook Ads och Hemnet. Du kommer även samarbeta nära övriga enheter på marknadsavdelningen samt medlemsavdelningen för att vara delaktig i strategin för marknadskommunikationen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvar för att driva in intressenter i den digitala kundresan.
  • Ansvar för den digitala marknadsföringen, vilket innebär budget, planering, uppföljning, analys, rapportering och dialog med leverantörer.
  • Primärt fokus på konverteringsdrivande aktiviteter på sociala medier, Googles plattformar samt Hemnet men även arbete med andra annonseringsplattformar.
  • Arbetar med utveckling av konverteringshöjande åtgärder på våra webbplatser tillsammans med övriga i teamet för Digitala Kanaler & CRM.
  • Ansvarar för kunskapsutveckling på marknadsavdelningen inom dina områden.

Din bakgrund

Vi ser att du som söker har en djupgående kunskap och minst 2-3 års erfarenhet av att ha arbetat med Google och Facebooks köpverktyg och vet hur man optimerar olika digitala kanaler för bästa konvertering.

Du har en utbildning från universitet/högskola eller annan inom området relevant eftergymnasial utbildning. Givetvis behärskar du det svenska och engelska språket väl i tal och skrift.

Personliga egenskaper

  • Du är resultatinriktad, driven och tar stort eget ansvar
  • Du är också en prestigelös initiativtagare som har lätt för att skapa relationer och arbeta i team
  • Du är strukturerad och har god analysförmåga
  • Du är uthållig och långsiktig i sättet att ta dig an utmaningar med tydligt genomförandefokus
  • Du har mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift

OBOS erbjuder

En av de snabbast växande bostadsutvecklarna i Norge och Sverige med uttalade mål att växa i Sverige. Vi satsar dessutom på att medarbetare ska må bra, både i och utanför arbetet, genom att aktivt uppmuntra till exempelvis friskvård och sociala aktiviteter – allt för att skapa en positiv teamkänsla bland våra anställda. Koncernen har varit med och format Sverige i 90 år och även om det är husen som satt sin karaktär på Sveriges samhällen och städer, hade det inte hänt om vi inte hade haft kompetent och ansvarsfull personal. Vi jobbar med mycket frihet under ansvar. Koncernen är i en tid av mycket optimistisk tillväxt och du kommer att ingå i ett framgångsrikt team som jobbar på en marknad med mycket goda och spännande framtidsutsikter.

Tjänsten är placerad i Solna.

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Åsa Brögger
Executive Search Consultant
+46 707 90 87 41
Mail
Matilde Jägerstig
Search Associate
+46 737 12 97 04
Mail