Svea Vind Offshore

CFO

Svea Vind Offshores ambition är att bidra till att göra Sverige hållbart – kanske det första fossilfria landet i världen. Ett grönt Sverige har potential att visa vägen till en klimatneutral värld samtidigt som vi utvecklar nya grenar av näringslivet.På så sätt bidrar vi till en bättre miljö både lokalt och globalt och skapar jobb lokalt där vi verkar. Sverige kan därför bli ett show case i världen. Svea Vind Offshores bidrag är att vi fungerar som katalysator då vi möjliggör utbyggnad av vindkraft på lämpliga platser utifrån ekonomiska, tekniska och miljömässiga förutsättningar. Mer vindkraft ökar andelen förnybar el, vilket driver på omställningen till ett fossilfritt samhälle. Det sker bland annat genom elektrifiering av transporter och införandet av nya produktionslösningar i industrin. Bolaget grundades 2015 av Mattias Wärn och Maria Brolin. Båda drivs av en vilja att göra skillnad och bidra till en hållbar värld både vad gäller klimatet och jobbskapande lokalt där de verkar. Bolaget växer stadigt och i augusti 2020 öppnades huvudkontoret i Gävle. I juni 2020 inledde Svea Vind Offshore ett samarbete med det internationella energibolaget Iberdrola. Syftet är att möjliggöra färdigställande och driftsättning av storskalig havsbaserad vindkraft i Sverige. Iberdrola med huvudkontor i Spanien är en global energiledare, den främsta producenten av vindkraft och ett av världens största energibolag när det gäller marknadsvärde. Projekten innebär betydande investeringar i förnybar elproduktion i Sverige och passar väl in i Sveriges plan för utbyggnad av mer grön elproduktion mellan 2020 och 2030.

Ansvar och huvudsakliga arbetsuppgifter

Svea Vind Offshore söker nu en driven och handlingskraftig CFO med ett entreprenöriellt mindset och tydliga ledaregenskaper som trivs i en roll där du får utvecklas med bolaget. Som CFO får du en nyckelposition i vår fortsatta tillväxt och en fantastisk möjlighet att både göra avtryck i vår affär och samtidigt ta en aktiv roll i omställningen. Du blir övergripande ansvarig för att driva och samordna kommande M&A-projekt där du deltar i alla steg i transaktionsprocessen. Du kommer att leda bolagets arbete med M&A planering för investering avseende kommande byggnation av projekten samt ingå i ledning för att identifiera, utvärdera och prioritera övriga potentiella investeringsmöjligheter, presentera affärsmöjligheter, projektleda och förhandla avtal i nära samarbete med företagsledningen och externa partners. Rollen innefattar även övergripande ansvar för bolagets ekonomiska flöden – bokslut, rapportering, prognoser och likviditetsplanering i tätt samarbete med redovisningsbyrån. 

Rollen omfattar bla att;

 • Leda M&A planering för investering.
 • Utveckla nätverk, kontakter och möjliga samarbeten.
 • Förvalta bolagets kapital på ett ansvarsfullt sätt.
 • Ansvara för utvärdering, analyser och finansiell due diligence.
 • Övergripande ansvar för bokföringen och redovisningen som sköts av extern byrå.

Svea Vind Offshores huvudkontor ligger i Gävle men det finns även möjlighet för placering i Stockholm. Som CFO rapporterar du till VD och styrelse. Tätt samarbete med intressenter och ledning.

Tidigare erfarenhet & kvalifikationer

 • Gedigen erfarenhet från en liknande roll inom M&A-rådgivning, Transaction Services eller Corporate Finance inom energisektorn och hållbara investeringar.
 • God kunskap och om finansiell due diligence och vana av att arbeta med investeringsstrategier.
 • God kunskap och erfarenhet av finansiell rapportering, finansiella processer, prognoser och analyser.
 • Akademisk examen inom relevant område.
 • Mycket goda kunskaper i Excel och Powerpoint samt van att presentera finansiella analyser.
 • Flytande svenska och engelska. Andra språk är meriterande.

Personlighet

 • Resultatorienterad, kommersiell och affärsdriven med utmärkta analytiska färdigheter.
 • Du motiveras av komplexa utmaningar, är lösningsinriktad och trivs i en entreprenöriell företagsmiljö.
 • Van att arbeta självständigt men har en naturlig förmåga att skapa öppenhet och förtroende i samarbetet med andra.
 • Du är en trygg, stabil och prestigelös person som har lätt för att bygga långsiktiga relationer både internt och externt.
 • Din inställning och attityd kommer att ha stor betydelse för Svea Vind Offshores fortsatta utveckling och det är därför en förutsättning att du delar deras värderingar – Samarbete – Mod – Uthållighet.
 • Kunskaper om klimatförändringarna är meriterande.

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Nina Ahlström
Executive Search Consultant
+46 702 75 15 99
Mail
Staffan Öster
Partner & Senior Search Associate
+46 735 39 88 76
Mail