Konfidentiell

Senior Kommunikatör

Vill du arbeta i en organisation vars syfte är att göra skillnad och bidra till en bättre framtid? Vi är ett bolag som befinner sig på en spännande resa och söker dig som vill vara med och bygga vår framtida affär. 

Tjänsten

Inom bolaget är vi på en resa och vi gör ett omtag med hur vi arbetar med vår kommunikation. Med utgångspunkt i affären utmanar och utmanas vi, både internt och externt. Vi vänder på sanningar och ifrågasätter status quo, alltid i jakten på att göra det enkelt att förstå vilka vi som bolag är, vad vi vill, och vad vi bidrar till.

Nu letar vi efter en person som vill vara med och skapa grymt bra kommunikation. Vi letar efter dig som vill vara med och se helheten, hjälpa till att både samla och koppla ihop kommunikation inom bolaget som ska vara enkel att förstå för vår omvärld.

I din roll kommer du att producera och skapa intressant och engagerande innehåll i alla våra olika kanaler. Vi kommer att hitta nya sätt att kommunicera och nya kanaler att kommunicera i. Vissa kanaler kommer du bidra till att stänga, andra kommer du att öppna upp.

Vårt uppdrag är att verka som partners och vara coachande och rådgivande i kommunikationsfrågor, därför arbetar vi nära våra affärsområden. Du är också en viktig länk mot våra projektkommunikatörer som finns i våra större utvecklingsprojekt.

Du kommer att jobba aktivt med att identifiera behov och funktioner som utvecklar vårt kommunikativa koncept framåt. Du jobbar även med att synliggöra och nå ut med bolagets strategiska färdriktning både internt och externt.

Du ingår i ett spännande team med kommunikatörer och beteendevetare.

Uppgifter och ansvarsområden

 • Arbeta med bolagets internkommunikation
 • Identifiera behov och funktioner som utvecklar det kommunikativa konceptet framåt.
 • Synliggöra och nå ut med bolagets strategiska färdriktning både internt och externt.
 • Omvärldsbevaka bransch och konkurrenter utifrån deras kommunikationsinsatser.
 • Innehållsansvarig och producent på de olika internkanaler samt gemensamt ansvar för Sociala Media-kanaler, nyhetsbrev och appar. Även redigera fast och rörligt bildmaterial till dessa kanaler.
 • Vara rådgivare till verksamheten rörande frågor kring sociala medier och ta fram utbildande material.
 • Löpande analysera, uppdatera & förbättra innehåll på bolagets webbplatser och sociala media-kanaler
 • Agera rådgivande till verksamheten rörande frågor kring sociala medier och ta fram utbildande material
 • Aktivt bidragande i framtagandet av nytt intranät
 • Presentationsmaterial AO
 • Redigering av fast och rörligt bildmaterial till de egna kanalerna

Din profil

Vi tror att du har jobbat minst 5 år och är grym på att skriva och jobba med kommunikation. Du är troligen utbildad på högskola eller inom digital kommunikation från Berghs, Hyper Island, IHM eller motsvarande.

Du har kunskap om bilder och att jobba med rörligt material samt har erfarenhet från att jobba i system som MS365, Adobe CC, LinkedIn Campaign manager samt Facebook Ads Manager.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att vara konsult och är ”van att få saker ur händerna”, samtidigt som du är duktig på att fånga och förstå kundens behov. 

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen ser vi att du är resultatfokuserad, ansvarstagande och kvalitetsorienterad. Du har ett stort intresse för text, foto, färg och form och håller dig uppdaterad om vad som händer i den digitala världen. Du är en relationsbyggare och trivs i en miljö med många kontakter, internt som externt. Vi ser att du är en nyfiken lagspelare som är van att ta egna initiativ/beslut och arbetar självständigt.

Du är noggrann, lyhörd och flexibel i både tanke och hur du utför dina arbetsuppgifter. Du är självklart en skicklig skribent då det är ditt huvudsakliga ansvarsområde. Du är service-minded och identifierar dig som en doer ut i fingerspetsarna som lätt växlar mellan olika uppgifter både strategiska och operativa, planerade som spontana. Vi ser gärna att du har ett stort samhällsintresse och gillar att följa med i aktuella ämnen.

Övrigt 

Vill du vara med på vår resa? Vi erbjuder en rolig och stimulerande tjänst med många kontaktytor och utmaningar. Du får vara med och påverka både vårt sätt att arbeta och hur vi som bolag pratar med varandra och med vår omvärld. Men du är också med och bidrar till en mer hållbar framtid.

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Matilde Jägerstig
Search Associate
+46 737 12 97 04
Mail
Cecilia Friis
Executive Search Consultant
+46 709 41 54 16
Mail