Breakit.se

Client lead

Breakit har på kort tid blivit en av Sveriges största och viktigaste affärssajter. Vår mission är att med hjärtat i tech och smart journalistik göra näringslivet bättre – mer transparent, innovativt, hållbart och kul.Vi vill genuint bidra till en bättre värld genom att använda vår plattform även till att göra gott. Vi rapporterar om och granskar branschen, vi anordnar klimatutmaningen Breakit Impact Challenge och Shift – som verkar för att flytta kapital till entreprenörer i orten. Samt satsningar som Happy Workplace Challenge där vi ihop med Skandia hjälpte bolag bli friskare, piggare och gladare på bara 30 dagar - mitt i pandemin.Nu är vi i startgroparna att bygga upp en content studio med målet att skapa riktigt smart, spännande och framgångsrikt innehåll tillsammans med våra kunder – för våra läsare.Vi värdesätter idéer och att testa nya saker, här finns inga gamla strukturer i väggarna. Vi skapar framtiden tillsammans. Haka på!

Älskar du att hjälpa företag att få nya kunder? Gillar du att skapa affärer som alla blir en vinnare på? Kom och jobba med oss på Breakit!

På kort tid har Breakit gått från ingenting till att bli en av Sveriges största och viktigaste nyhetssajter inom det nya näringslivet. Det har varit en rolig och häftig resa, och som vi ser det har den bara börjat.

Nu stärker vi upp vår kommersiella avdelning med en client lead.

På Breakit jobbar vi dagligen med en lång rad fantastiska kunder, som tar hjälp av oss för att nå ut till målgruppen växande företag inom tech. Vi sätter en ära i att på djupet förstå vad våra kunder vill uppnå, tar fram förslag kring vilka kanaler på Breakit de bör använda och vilket typ av innehåll som kommer att fungera bäst i målgruppen.

Det är här du kommer in i bilden.

Vi söker nu en client lead som älskar att skapa affärer tillsammans med nya och existerande kunder. Du brinner för att göra en bra behovsanalys, att verkligen lyssna på våra kunder, och därefter ta fram ett förslag som matchar deras behov. Det kan till exempel handla om en nativeserie, en displaykampanj eller ett partnerskap på våra event. Därefter är du med vid sidan om under hela kampanjens gång.

Låter det spännande? I så fall tror vi att:

  • Du älskar att vara ute och träffa kunder. Du är nyfiken och går verkligen igång på att förstå ett företags unika utmaningar.
  • Du kan eller vill lära dig “solution selling”. Du förstår att varje kund är unik och behöver ett förslag som passar just dem.
  • Du är duktig på att få ner ett förslag i en presentation, alternativt ser du till att du fixa det på något sätt. Breakits koncept är skarpa, genomarbetade och visuellt attraktiva, och även om det finns mallar och hjälp att tillgå behöver du driva processen.
  • Du är en “closer” som gillar att komma i land med en affär, både för din, Breakit och kundens skull.
  • Du är mån om att följa kundens resa hela vägen in i mål, och ser till att ha koll på hur kampanjen presterar för att kunna agera om det behövs.
  • Du har minst tre–fem års erfarenhet av försäljning eller affärsskapande av något slag. Har du erfarenhet från konceptförsäljning eller kreativ försäljning är det meriterande.

Du kommer att jobba i team med Breakits ansvariga för kommersiella partnerskap, Emelina Seppänen, och rapportera till Breakits vd Camilla Bergman. Dessutom jobbar du tätt med Breakit studio som tar vid när affären är insåld, liksom Breakits eventavdelning.

Tjänsten är tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Lönen består av en fast del och en rörlig.

Inte övertygad? Här är ytterligare 5 skäl till varför du borde vilja jobba hos oss.

1. Eftersom vi inte är en del av en stor, gammal koncern finns det mycket utrymme för dig att påverka. Det är högt i tak och korta beslutsvägar – på riktigt!

2. Du kommer att jobba med några av Sveriges grymmaste affärsskapare inom media. På kort tid har vi byggt upp en egen säljavdelning som skapar stora kampanjer med kunder, genom att vi tänker utanför den berömda medie-boxen.

3. Hur många gånger har man möjlighet att vara med och bygga någonting nytt och stort i medie-Sverige? Att vara med på Breakit-resan är en unik och spännande möjlighet som också kommer att vara oerhört lärorik för dig.

4. Vi har kul tillsammans! Bland annat så tränar vi med en PT varje vecka och hittar på roliga grejer.

5. Vi vill förändra och förbättra. Förutom vår journalistik så är två exempel på detta vår årliga klimat-bootcamp för företag Breakit Impact Challenge och vårt initiativ Shift, som kopplar ihop entreprenörer i förorten och landsorten med riskkapitalisterna på Stureplan.

Varmt välkommen att söka jobbet nu – vi läser ansökningar löpande.