Pizza Hut

Area Coach / Driftchef

1987 slog dörrarna upp till Sveriges första restaurang i Stockholm. Det blev succé. Idag finns det 27 Pizza Hut-restauranger i Sverige och tillsammans är vi nästan 500 medarbetare. Globalt finns Pizza Hut i över 100 länder och ingår i Yum!Brands - världens största restaurangföretag. Pizza Hut har ett starkt varumärke, känt för sina spännande smaker och unika deg som inte serveras någon annanstans.

I rollen som Area Coach / Distriktschef är du direkt ansvarig för att stärka och utveckla våra restauranger och därmed bidra till att Pizza Hut är en kedja i ständig utveckling, som alltid strävar efter att göra saker lite bättre varje dag. Vi söker dig som kan definiera nya möjligheter, skapa nya rutiner där så behövs och på ett systematiskt sätt driva kedjan framåt.   

Som Distriktschef är du den primära kontaktytan och är med den direkta länken mot restaurangerna. Du ansvar, tillsammans med restaurangcheferna, för att ge våra kunder den absolut bästa upplevelsen vid sitt besök hos oss. Som Distriktschef hos oss får du en fantastisk möjlighet att bli en del av ett Sveriges kanske vassaste driftsteam fyllt av energi och glädje där få dagar är den andra lik.

Vi söker dig som brinner för försäljning. Vi ser gärna att du har tidigare varit verksam inom restaurang, franchise, FMCG eller liknande. Du har erfarenhet att leda människor och driva team samt har god förståelse för de nyckeltal som stärker och förbättrar våra affärer samtidigt som det stärker och förbättrar vårt erbjudande mot våra kunder. Ledarerfarenhet inom liknande retail- eller restaurangkedjor är meriterande.

Du bär helhetsansvaret för budget och prognos för dina restauranger. Du har också ansvaret att följa och analysera utvecklingen på gruppkontonivå för att skapa handlingsplaner tillsammans med dina restaurangchefer

För att lyckas hos oss behöver du vara en lösningsorienterad teamspelare som älskar högt tempo i en miljö där nya utmaningar och möjligheter ständigt dyker upp. Viktigt är också att du gillar att anta olika typer av utmaningar, högt som lågt, även fast det ibland innebär att rycka in som pizzabagare eller hjälpa till att laga en trasig kyl. Tjänsten är placerad med bas i Stockholm och innebär en hel del resor inom distriktet.

Ansvar:

 • Direkt ledare för restaurangchefen med fullt personalansvaret
 • Rekrytera, utbilda och utveckla restaurangchefer, i samråd med COO
 • Verkställer anställningar av skiftledare
 • Certifierar skiftledare
 • Fackliga förhandlingar på lokal nivå
 • Ansvarar för att det är optimal bemanning på restaurangerna
 • Ansvarig för att sammankalla sina RC i veckovisa säljmöten, oftast via teams, med kompletterande fysiska träffar 4 ggr per år i samråd med övriga servicekontoret

Arbetslivserfarenhet:

 • 5-7 års dokumenterad erfarenhet inom försäljning. Gärna inom restaurang, franchise, FMCG eller liknande
 • Dokumenterad ledarerfarenhet med direktrapporterande personal, gärna inom liknande retail- eller restaurangkedjor

Övrigt:

 • B-körkort
 • God kunskap att utrycka sig väl i tal och skrift på Svenska och Engelska
 • Eftergymnasial utbildning, IHM eller liknande