Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Regionchef, Västra Sverige

Vi på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling är idag Sveriges snabbast växande mäklarkedja. Sedan starten 2006 har vi etablerat närmare 190 bobutiker runt om i Sverige och idag är vi drygt 900 medarbetare. Vi växer snabbt samtidigt som vi värderar långsiktiga relationer. Vår vi-känsla är stark, vi värdesätter och hjälper varandra. Vi är stolta över den trygghet, personlighet och kunskap som vi förmedlar till våra kunder. Dessutom är vi en del av Länsförsäkringsgruppen med både bank, försäkring och fastighetsförmedling under samma tak. Tillsammans är vi ute på en fantastiskt spännande resa och vårt mål är att bli nummer 1 och vi vet att vi har förutsättningarna för att nå dit.

Hej! Ja, just du. Vad värderar du i arbetslivet? Oavsett om det är möjligheten att påverka och göra skillnad, fantastiska kollegor eller jobba i en snabbväxande och föränderlig verksamhet, har du hamnat helt rätt. Länsförsäkringar Fastighetsförmedling skapar mervärde för människor och är mäklarkedjan som värderar mer än bara bostäder – här är är du som medarbetare i fokus! Är du en erfaren och lösningsorienterad ledare som vill göra avtryck i vår affär och resa mot målet att bli Sveriges största mäklarkedja med de nöjdaste kunderna? Då kanske du är personen vi söker.

Ansvar och huvudsakliga arbetsuppgifter

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling (LFF) söker nu en driven och ambitiös Regionchef till västra Sverige med huvudsakligt ansvar för att driva tillväxt, både organiskt och genom nyetableringar, och med allt högre kundnöjdhet öka marknadsandelar och ta bolaget till nästa nivå.

Som Regionchef är din uppgift att genom hög närvaro entusiasmera och coacha franchisetagarna i sin verksamhet genom att utveckla både affärsmannaskap och ledarskap och tillsammans arbeta strukturerat med mål och uppföljning. Du ansvarar för att sprida goda arbetssätt och exempel, så att såväl verksamheten, medarbetarna och den gemensamma affären utvecklas. Vidare kommer du att verka för att skapa ett gott samarbete och god dialog genom att vara en kommunikativ kanal mellan LFF, franchisetagarna och länsförsäkringsbolagen. 

I rollen ingår bla att;

 • Samverka med säljteamet och övriga avdelningar på LFF och tillsammans med dom samt de ansvariga för fastighetsförmedlingen hos Länsförsäkringsbolagen utveckla franchisetagare och deras bobutiker.
 • Verka för att franchisetagarna upprättar affärsplaner för bobutikerna som grund för verksamheten och aktivt coacha dom både i affärsmannaskap och ledarskap.
 • Aktiv uppföljning av resultat mot mål gentemot såväl franchisegivaren såsom franchisetagare/bobutiker.
 • Aktivt verka för etablering av nya bobutiker.
 • Verka för att goda arbetssätt, hög kvalitet och fokus på kundnöjdhet sprids i organisationen och att rekommenderade verktyg och processer används.
 • Stötta franchisetagare i affärsmannaskap och affärsutveckling genom både utbildning och genom att skapa forum för erfarenhetsutbyte.
 • Delta i olika affärsutvecklingsprojekt inom LFF.
 • Vara en kommunikativ kanal mellan LFF, franchisetagarna/bobutikerna och länsförsäkringsbolagen samt verka för ett bra samarbete mellan fastighetsförmedlingen och övriga delar av LF i syfte att skapa mervärden.

Vi ser med fördel att du bor inom den geografiska regionen då tjänsten innefattar en stor del resande för att besöka lokala franchisetagare/länsförsäkringsbolag belägna i Västra Götaland, Halland och Värmland. Rollen rapporterar till Försäljningschef, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Din bakgrund och erfarenheter

 • Gedigen bakgrund inom försäljning och dokumenterat god ledarerfarenhet. Har du erfarenhet av franchiseverksamhet eller en ledande roll inom fastighetsmäklarbranschen är det meriterande.
 • God förmåga att överföra affärsstrategier till handling även genom att leda på distans.
 • Van att arbeta proaktivt i en roll där du hanterat både operativa och strategiska frågor.
 • Civilekonom, fastighetsmäklare eller annan för tjänsten relevant eftergymnasial utbildning.
 • Goda färdigheter i Excel & Powerpoint.
 • B-körkort

Personliga egenskaper

 • Vi söker dig med stor passion för försäljning, affärsutveckling och ledarskap och med en naturlig förmåga att inspirera och utveckla framgångsrika team.
 • En affärsmässig, driven och lösningsinriktad ledare som kommunicerar och samarbetar med andra människor på ett ödmjukt och prestigelöst sätt. Din inställning och attityd kommer att ha stor betydelse för vår fortsatta framgång.
 • Mål- och resultatinriktad – skapar framdrift mot överenskomna mål genom att engagera, involvera och leda andra i rätt riktning.

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Mina Rundquist
Search Associate
+46 723 01 01 94
Mail
Nina Ahlström
Executive Search Consultant
+46 702 75 15 99
Mail