Länsförsäkringar Bank AB

Kundanalytiker

Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Länsförsäkringar AB har i uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra. 

Kundanalytiker

Har du tidigare erfarenhet av kundanalys inom retail banking och lockas av att komma in i ett sammanhang där vi ska bygga upp bankens nya marknadsavdelning? Då kanske du är vår nya kundanalytiker på Länsförsäkringar Bank. Då rollen är ny får du stor möjlighet att påverka vilka processer och rutiner vi bör implementera för att arbeta med analyser på ett framgångsrikt sätt. En spännande och viktig roll där du operativt stöttar vår affär genom att omvandla analys och data till relevanta kundinsikter.

Ansvar och huvudsakliga arbetsuppgifter

Som kundanalytiker arbetar du för att skapa en förbättrad kund- och marknadsanalys i syfte att stötta Länsförsäkringar Bank och länsförsäkringsbolagen att attrahera rätt kunder och skapa relevanta erbjudanden. Målet är att både nyttja och utveckla ny teknik för att öka tillväxt och skapa nöjda kunder samt genomlysa och optimera digitala kundflöden för att öka bankens digitala försäljning. Målsättningen är att arbeta mer datadrivet och utifrån kundinsikter, där rätt kund får rätt erbjudande i rätt kanal.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Du levererar kundanalys och arbetssätt för att sprida kvantitativa insikter om kunder och kundbeteenden i syfte att optimera den digitala kundmötesutvecklingen, marknads- och försäljningsaktiviteter.
 • Översätta verksamhetens behov och utmaningar till analytiska frågeställningar och utifrån det föreslå metod, informationsbehov och mål/mätbarhet.
 • Stödja det löpande marknadsförings- och försäljningsarbetet med analyser.
 • Sammanställa, visualisera och presentera begripliga analyser för olika målgrupper inom olika nivåer i organisationen.

Tjänsten är placerad på Länsförsäkringar AB på Gärdet i Stockholm och du rapporterar till Marknadschef, Länsförsäkringar Bank.

Din bakgrund

 • 3-5 års erfarenhet av att jobba med statistisk analys från retail banking där du hanterat stora mängder data.
 • Erfarenhet av analys kopplat till marknads- och försäljningsområdet. Van att leverera kundanalys för att sprida insikter om kunder och kundbeteenden i syfte att optimera marknadsaktiviteter och försäljning.
 • God erfarenhet av SAS, Power BI och Microsoft Kuber. Meriterande är om du har erfarenhet av programmeringsmiljön R.
 • Relevant universitetsutbildning, exempelvis inom ekonomi, statistik eller matematik.

Din personlighet

 • Som person är du proaktiv och målinriktad och tar alltid utgångspunkt i verksamhetens affärsmål i ditt arbete.
 • Du har högt eget driv och en vilja att lära nytt. Arbetsmiljön är kreativ, händelserik och med många intressenter. Teamarbete och samverkan är förutsättningar för att lyckas i rollen. Gruppen är under uppbyggnad så rollen ställer höga krav på flexibilitet och förmåga att styra dig själv i en föränderlig verksamhet.
 • Vidare är du duktig på att visualisera och kommunicera analytiska insikter till olika typer av mottagare på ett begripligt sätt.

Om oss

Du arbetar i en avdelning som bland annat ansvarar för bankens kontakter med länsförsäkringsbolagen. Vi hoppas att du, precis som vi, motiveras av att vara med på en tillväxtresa, och då inte bara som passagerare utan genom att vara den som är med och leder den.

Du får möjlighet att vara med att forma och utveckla bankens nya marknadsfunktion där kundanalys står i fokus. Vi arbetar resultatorienterat med brett ansvar där vi kännetecknas av affärsmässighet, prestigelöshet och ha kul på jobbet. Alltid med fokus på att stötta länsförsäkringsbolagen och våra kunder.

Fackliga representanter:

Kontakt Forena: Mirek Swartz – 08-588 418 92

Kontakt Saco: Peter Fredby – 08-588 401 80

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Hanna Tisäter
Search Associate
+46 735 07 84 27
Mail
Malin Johansson
Office Manager & Search Associate
+46 760 10 13 52
Mail
Nina Ahlström
Executive Search Consultant
+46 702 75 15 99
Mail