Vattenfall AB

Programledare Kapacitet Stockholm

Vattenfall är ett europeiskt energiföretag med cirka 20 000 anställda. I mer än 100 år har vi elektrifierat industrier, levererat energi till människors hem och moderniserat vårt sätt att leva genom innovation och samarbete. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation.Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och distribuerar el till hushåll, företag och samhälle – dygnet runt året om. Vårt elnät är över 12 000 mil långt och vi distribuerar el till nästan 900 000 kunder. Läs mer om oss på: http://www.vattenfalleldistribution.se

Har du gedigen erfarenhet av att leda komplexa projekt och/eller program inom elkraft, infrastruktur eller bygg? Är du en stark kommunikatör? Då är du kanske den vi letar efter!

Om tjänsten

Vi söker en Senior Projektledare som i rollen som Programledare hanterar komplexa projekt och förverkligar Vattenfalls omfattande planer för ökande elnätsinvesteringar. Du kommer att vara ytterst ansvarig för att förverkliga uppsatta mål och ha det övergripande ansvaret för att styra ett program och däri ingående projekt till rätt kostnad, kvalitet och tid.

Som Programledare kommer Du att ha en viktig roll för att möjliggöra våra kunders och samhällets önskan om en ökad elektrifiering för att nå klimatmål.

Uppgifter och ansvar

 • Vara ytterst ansvarig för programmet och programledningen
 • Leda, fördela, samordna och följa upp arbetet både avseende programmets interna resurser men även externt av leverantörer och entreprenörer
 • Skapa och upprätthålla såväl externa som interna relationer med kunder, konsulter, infrastrukturägare och myndigheter samt internt samverka med relevanta funktioner inom bolaget
 • Kommunicera och rapportera programstatus till relevanta intressenter samt ansvara för att de har rätt information
 • Följa upp budgetar, prognoser och tidsplaner för i programmet ingående projekt
 • Arbeta proaktivt med kalkylering och hantering av risker i projektet

Dina kvalifikationer

 • Relevant akademisk utbildning, gärna med teknisk inriktning
 • Du har 10 års erfarenhet av projektledning av stora projekt inom elkraft, infrastruktur eller bygg. Vi ser även att du har erfarenhet från flera olika projekt/arbetsplatser.
 • Vi ser gärna att du har erfarenhet från att driva projekt med kundinterface
 • Du har erfarenhet från entreprenader och därtill hörande juridik, upphandling och förhandling
 • Flytande svenska och engelska, både muntligt och skriftligt

Vi ser gärna att du har tekniskt intresse och lätt för att förstå helheten. Vi söker någon som gillar att arbeta strategiskt, är van att hantera olika kravbilder från flera intressenter och drivs av att arbeta mot uppsatta mål och säkra en genomgående framdrift i projekten. Du ska ha lätt för att samarbeta och är en trygg ledare som kan engagera medlemmarna i programorganisationen. Rollen kräver även en god kommunikativ förmåga för att kunna kommunicera och företräda på alla nivåer. Att kunna presentera på engelska är en viktig aspekt av arbetet.

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Siri Hågefalk
Executive Search Consultant
+46 763 26 56 11
Mail
Frida Hamark
Search Associate
+46 735 29 06 78
Mail