Konfidentiell

Interim internkommunikatör

Är du en driven kommunikatör som gillar att förbättra och utveckla? Vi söker nu en erfaren internkommunikatör till vår kund. Uppdraget består i att proaktivt driva, planera, samordna och genomföra kommunikationsuppdrag i samverkan med kollegorna på avdelningen och övriga intressenter inom bolaget. Ett annat viktigt uppdrag är att ta hand om och utveckla vårt nya intranät samt skapa bra struktur och möjligheter att utveckla informationsspridning inom organisationen.

Detta är ett interimsuppdrag under 12 månader med start 1 februari.

Du kommer i uppdraget bl a att:

·      vara redaktör för nyhetsflödet och det fasta innehållet på intranätet.

·      projektleda och utveckla det interna redaktörsteamet

·      ta fram kommunikationsstrategier och planer för större händelser eller prioriterade interna projekt tillsammans med kollegor i verksamheten

·      planera och genomföra större interna möten

·      avlasta kring projektledning och genomförande av event, digitala satsningar och -projekt

·      ha en rådgivande och stödjande roll kring internkommunikation gentemot chefer och andra interna intressenter

·      ansvara för uppföljning av internkommunikationen genom ex. sammanställning av statistik, undersökningar och utsökningar

Kvalifikationer

·      minst 3 års erfarenhet av en liknande roll på bolag eller till exempel från kommunikations/PR-byrå.

·      erfarenhet av att jobba med internkommunikation och projektledning, gärna med fokus på intranät och textproduktion samt filmer, event, infografik och bildmaterial.

·      goda kunskaper i M365, framför allt Sharepoint/Workplace

·      erfarenhet som skribent med vana att kommunicera målgrupps- och kanal anpassat samt med rörligt och grafik.

·      god förståelse för hur olika kanaler samverkar och vet hur man skapar engagemang och intresse som bidrar till att nå övergripande verksamhetsmål.

·      akademisk utbildning inom kommunikation, journalistik, förändringskommunikation, kommunikation i organisationer eller liknande

·      erfarenhet av förändringskommunikation är meriterande

Personliga egenskaper

Det är viktigt att du trivs med att samarbeta i team och jobba på ett relationsbyggande vis då rollen innebär många kontaktytor inom hela koncernen. Du bör snabbt kunna sätta dig in i organisationens utmaningar och förutsättningar för att kunna föreslå lämpliga lösningar. Vi ser gärna att du kan ta eget ansvar och driva frågor på ett självständigt sätt. Du är strukturerad, framförallt när du tar en aktiv roll som projektledare och jobbar parallellt med flera uppgifter samtidigt. Ibland inom korta deadlines som kräver flexibilitet och förmågan att leverera kvalitet under tidspress.

Vi tror även att du har ett samhällsintresse och en stor passion för att skapa kommunikation som engagerar. Du har förståelse för och ser fram emot att arbeta inom en värdestyrd organisation.