Stockholm Kids

Operativ klinikchef

Stockholm Kids BUMM är en privat barn- och ungdomsmedicinsk mottagning som bedriver specialistvård på uppdrag av Region Stockholm. Vår vision är att ge den bästa barn- och ungdomsmedicinska öppenvården i Stockholm! Förutom det barnmedicinska basuppdraget inriktar vi oss inom neuropsykiatri och psykisk ohälsa. Våra kliniker finns på Östermalm och Djursholm. På mottagningarna arbetar barnläkare, barnneurologer, barnallergolog, barnpsykiater, barnsjuksköterskor, undersköterska, psykologer samt medicinsk sekreterare.  

Är du en lyhörd och trygg ledare som trivs bäst i en roll nära verksamheten? Har du en naturlig fallenhet för att coacha och engagera dina medarbetare och brinner för att utveckla verksamheter. Då kan du vara den vi söker! Som Operativ klinikchef på Stockholm Kids får du en viktig roll i arbetet mot vår vision att ge den bästa barnmedicinska vården i Stockholm. Vi erbjuder dig en spännande tjänst i en organisation där du får god möjlighet att påverka.

Ansvar och huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Operativ klinikchef blir du navet i vår verksamhet och får en mycket viktig roll när det gäller att planera, prioritera, leda och utveckla våra kliniker framåt. Du har det yttersta ansvaret för att samordna den dagliga driften och säkerställa att klinikens arbete drivs i enlighet med Stockholm Kids värderingar och krav på kvalitet, service, produktivitet och ekonomiskt resultat. Du har personal- och arbetsmiljöansvar för 30 medarbetare med fyra direktrapporterande teamledare och är en del av ledningsgruppen. Med stort fokus på ett coachande ledarskap ansvarar du för att driva verksamheten framåt genom att förbättra processer, arbetssätt och arbetsmiljö samt säkerställer att verksamheten följer regionens regler samt de myndighetsspecifikationer som finns. Stockholm Kids ingår i Praktikertjänst vilket ger dig tillgång till deras resurser för stöd i ditt arbete.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du trivs med ett nära ledarskap för att skapa engagemang och delaktighet tillsammans med dina medarbetare. Hos oss får du samarbeta med ett härligt gäng kollegor som har mycket kunskap, energi och glädje och som känner stolthet över vårt viktiga uppdrag.

I rollen ingår bla att;

 • Tillsammans med ledningsgruppen utforma mål och strategier för verksamheten.
 • Ansvara för den dagliga driften i ett nära samarbete med teamledare och övrig personal.
 • Ansvara för planering på kort och lång sikt, genomförande, uppföljning och måluppfyllnad.
 • Driva förbättringar avseende kvalitet, leveranssäkerhet, produktionsekonomi och arbetsprocesser.
 • Följa upp resultat och nyckeltal samt se till att avvikelser åtgärdas genom förbättringsaktiviteter.

Din bakgrund och personlighet

 • Du har minimum 3-5 års erfarenhet som ledare inom vårdsektorn med fördel i en liknande roll. Har du erfarenhet från neuropsykiatrin och/eller specialistmottagningar såsom BUP eller BUMM är det starkt meriterande.
 • Du har ett positivt och flexibelt förhållningssätt och precis som vi brinner du för att ge en god och högkvalitativ vård och värderar bemötandet av barn, ungdomar och föräldrar högt – vi vill att alla som besöker oss skall känna sig trygga och välkomna.
 • Du har ett stort intresse för ledarskap och utveckling och är en tydlig, stabil och entusiasmerande person.
 • Du har hög stresströskel och trivs i en roll med många bollar i luften, är driven och handlingskraftig.
 • Du planerar och prioriterar dina arbetsuppgifter på ett självständigt och strukturerat sätt och känner dig hemma i en roll där du får kombinera operativa uppgifter med strategiska frågor.
 • Du är smidig, lyhörd och kommunikativ och har lätt för att samarbeta med andra på olika nivåer.
 • Svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Menal Suliman
Senior Search Associate
+46 736 19 85 15
Mail
Nina Ahlström
Executive Search Consultant
+46 702 75 15 99
Mail