Hemnet AB

Business Development Manager

Vi på Hemnet hjälper människor att uppfylla sina bostadsdrömmar. Varje vecka har vi förmånen att hjälpa 2 miljoner besökare att väcka, underhålla eller förverkliga sina drömmar. Att 8 av 10 hittar sin bostad hos oss är ett bevis på att vi gör något rätt, men vi har inga planer på att luta oss tillbaka och vara nöjda.
På Hemnet hittar du alltid ett stort utbud av villor, bostadsrätter, fritidshus och tomter som är till salu genom registrerade fastighetsmäklare i Sverige. Utbudet uppdateras dygnet runt. 

Hjälp oss vidare på vår tillväxtresa!

På Hemnet kommer du att jobba med spännande och komplexa uppdrag där ditt fokus blir att utveckla vår affär. Det innebär bland annat att utreda och identifiera nya affärsmöjligheter på befintliga och nya produkter, samt att bidra till att sätta Hemnets tillväxtstrategi för att säkerställa fortsatt årlig tillväxt på längre sikt. Våra kommersiella produkter inkluderar både bostadsannonsering av privata bostäder, nyproduktion, samt erbjudanden till professionella aktörer inom en rad industrier såsom mäklare, bostadsutvecklare, banker m.fl. Vi har ambitiösa mål för Hemnet och det arbete som vår affärsutvecklingsavdelning gör är avgörande för vår framgång.

Du ingår i vårt Commercial team som idag består av sex personer som jobbar med affärsutveckling, pricing och business intelligence. Du kommer att rapportera direkt till vår Chief Commercial Officer, Sarah. I rollen arbetar du tvärfunktionellt tillsammans med flera olika avdelningar som exempelvis marknad-, sälj- samt produktutvecklingsavdelningen.

Vem vi letar efter

Vi tror att du, för att trivas och lyckas i den här rollen, har gedigen erfarenhet av en roll inom classifieds, e-handel, mediebolag eller liknande digital bransch där affärsutveckling av B2B-produkter har varit en stor del av ditt arbete. Alternativt så har du arbetat med affärsutveckling inom bostadsindustrin och har god förståelse för Hemnets partners (mäklare, bostadsutvecklare). I den här rollen kommer du jobba mot många intressenter internt och externt och därför tror vi att du trivs i en sån roll där möten och samarbete med andra människor är en stor del.

Vi letar efter dig som har:

  • En god analytisk förmåga kombinerat med nytänkande och stort omvärldsintresse.
  • En känsla för affärer och drivs av att ta fram lösningar som skapar värden för både kunden och för bolaget.
  • En mycket god kommunikationsförmåga, på svenska och engelska, där du på ett affärsmässigt och förtroendegivande sätt argumenterar för din sak och är van att hålla presentationer.
  • En ingenjörs-eller ekonomiutbildning på universitet- eller högskolenivå.

Rollen passar dig som vill arbeta på ett snabbväxande bolag, där egna initiativ uppskattas och där du har möjlighet att vara med och påverka. Hemnets kultur karaktäriseras av samarbete och prestigelöshet, lyhördhet mot kollegor och partners, att våga tänka nytt och att stötta varandra. Därför söker vi dig som skulle känna dig hemma i en sådan miljö.

Vilka är vi?

Hemnet är ett stort varumärke men ett ganska litet företag på ca 130 personer som brinner för att hjälpa människor att hitta sin drömbostad.

Vi jobbar i små team och arbetar aktivt med att utbyta erfarenheter och kunskap. Här är det självklart att komma med nya idéer, ifrågasätta, samarbeta och ha roligt varje dag. Personlig utveckling och viljan att testa nya arbetssätt är något vi uppmuntrar, då målet är att dessa lärdomar och erfarenheter kan hjälpa oss att tillsammans bli ännu bättre.

Vi sitter i centrala Stockholm och erbjuder en stor flexibilitet i att jobba hemifrån även om vi ses på kontoret ca en gång per vecka.

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Johan Frisch
Executive Search Consultant
+46 725 06 61 50
Mail
Josefin Fagerlund
Senior Search Associate
+46 730 20 93 00
Mail