Visma Consulting AB

Business Unit Manager

Vi på Visma Consulting tror på digitaliseringens kraft att utveckla samhället - då blir det både roligare och mer effektivt. Med våra grymma IT-konsulter och härliga kunder gör vi just det! Vi står stadigt på 3 ben. Dels med tjänster som vi helt från scratch utvecklar och förvaltar och tredjepartsprodukter som vi anpassar och implementerar hos våra kunder samt ett gäng egenutvecklade produkter som vi anpassar efter kundbehov. Vi är 145 glada kollegor som framförallt sitter inhouse på sex kontor från norrländska Skellefteå till söderns Malmö, och däremellan Gävle, Kristianstad, Uppsala och Stockholm. De flesta av oss jobbar med någon form av systemutveckling medan andra är projektledare, förvaltningsledare, marknadssnillen eller säljare - bli en av oss! Visma är en av Europas mest expansiva tech-koncerner med plats för dig att växa, både professionellt och som individ. På Visma jobbar du i en snabbrörlig och vänlig miljö med stor möjlighet att påverka. Vi tror att engagemang skapas genom utmaningar, trygghet och flexibilitet. Vi pratar inte bara om den digitala utvecklingen - vi leder den!

Business Unit Manager

Vill du arbeta i en bred roll med fokus på ledarskap, försäljning och affärsutveckling i ett spännande konsultbolag? Är du en kommersiellt inriktad ledare med en förmåga att växa både affär och människa? I så fall kan du bli den mest viktiga pusselbiten för att säkra den framtida tillväxten av affärsområdet.

Visma Consulting erbjuder IT-konsulter, e-tjänster, projektgenomföranden och förvaltning av verksamhetskritiska digitala lösningar. De söker just nu en Business Unit Manager med ansvar för alla konsulttjänster inom den privata sektorn.

Arbetsuppgifter och ansvar:

I rollen som Business Unit Manager arbetar du brett med försäljning, affärsutveckling och ledarskap, vilket ger varierande dagar. Ditt fokus ligger på att utveckla affärsområdets tre resultatenheter och dess medarbetare, utveckla affärer och skapa långsiktiga relationer med kunder, partners och konsulter. Du ansvarar för 50+ medarbetare, varav 5 är direktrapporterande konsultchefer och seniora säljare. Affärsområdet omsätter i dagsläget ca 80 MSEK.

Positionen är placerad i Stockholm, du rapporterar till Managing Director på Visma Consulting och är en del av företagets ledningsgrupp.

Bakgrund och tidigare erfarenhet

 • Relevant akademisk utbildning
 • Cirka 10 års arbetslivserfarenhet där du med bevisad framgång har lett en liknande verksamhet inom IT-branschen (+50 MSEK i omsättning)
 • Van att leda ett kommersiellt team, utveckla affärsmodeller och strukturer
 • Van att leda en IT-konsultverksamhet med kunder inom privat sektor
 • Erfarenhet av att leda ledare
 • Ett befintligt nätverk inom IT-branschen i Stockholmsområdet är starkt meriterande
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personlighet

För att lyckas i rollen så har du både ett genuint intresse att jobba med människor och en passion för affärer. Du är bra på att bygga relationer och att skapa förtroende hos andra. Vidare är du kommunikativ och har ett stort intresse för affärsutveckling. Ditt arbetssätt är målmedvetet och du har en god förmåga att hantera flera parallella ansvarsområden.

 • Gör ett starkt intryck på andra, agerar övertygande och främjar planer framgångsrikt
 • Coachande ledare som utvecklar andra genom att delegera ansvar och främjar personlig och yrkesmässig utveckling
 • Teamspelare som samarbetar effektivt med andra, delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter samt som ledare stödjer andra i strävan efter att uppnå gemensamma mål
 • Utvecklar en ambitiös, men realistisk affärsvision och överför den till en fungerande strategi
 • Stort eget driv, tar initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet
 • Främjar ett stabilt och förtroendeskapande arbetsklimat, agerar bestämt och stödjer andra när det uppstår problem.

Visma Consulting erbjuder

En snabbrörlig och vänlig miljö med stor möjlighet att påverka. Med en utgångspunkt i att engagemang skapas genom utmaningar, trygghet och flexibilitet. Medarbetarna ses som en självklar del av framgången.

Entreprenörskapet har alltid en central roll i vardagen, som genomsyras av korta beslutsvägar och högt tempo. Det finns utrymme för nytänkande och proaktivitet, möjligheter att utvecklas och att få ta ett stort eget ansvar.

För att växa och utvecklas som individ tror Visma Consulting även på balans och återhämtning. Här får du arbeta i ett flexibelt klimat, där du planerar din egen tid och Work Life balance blir en naturlig del av din vardag.

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Amanda Pettersson
Senior Search Associate
+46 735 19 19 43
Mail
Andrea Strand
Partner & Senior Executive Search Consultant
+46 763 07 38 11
Mail