Synsam Group

E-commerce Manager

Synsam Group är en av Europas ledande aktörer inom optikbranschen och erbjuder unika lösningar inom både Eye Health och Eye Fashion med ett brett sortiment som utgår ifrån kundens olika livsstilar och behov av ögonhälsa. Koncernen finns i Norden, har cirka 3000 medarbetare och en total omsättning på cirka 4 miljarder SEK. Totalt har koncernen cirka 500 butiker som drivs under varumärkena Synsam, Ai Eyewear samt Profil Optik i Danmark. Synsam Group har genom digitalisering, abonnemangserbjudanden och andra innovativa koncept drivit en tillväxt och lönsamhetsutveckling som är bland de högsta i Europa. Synsam korades för tredje året i rad till Sveriges mest hållbara optiker i Sustainable Brand Index 2021.

Ai Eyewear grundades 2018 som en fristående kedja inom Synsam Group i Sverige, med mål att utmana branschen och nå nya kundgrupper genom ett modernt och prisvärt erbjudande, innovativt butikskoncept och en e-handel. Under 2019 öppnades två ytterligare butiker och under 2020 expanderade Ai’s e-handel till att inkludera ett brett sortiment av kontaktlinser till attraktiva priser.

E-commerce Manager – Ai Eyewear

Vi söker dig som vill utvecklas i ett team med hög energi, stora tillväxtambitioner och en positiv och tillväxtorienterad företagskultur där kundfokus och innovation står i centrum.

Du kommer att vara operativt ansvarig för att utveckla och löpande förbättra Ai’s hemsida och e-handel med syfte att driva lönsam omsättning på kontaktlinser, glasögon, solglasögon genom att systematiskt jobba med hela affären – allt ifrån digital marknadsföring, produkt- och prisoptimering, konvertering, samt säkrande av en attraktiv och tydlig hemsida och i övrigt stötta i att bygga och vårda Ai’s varumärke digitalt.

Du kommer att vara del av Ai’s team bestående av Managing Director, försäljningschef (butik) samt en Project Manager och Business controller. Vi ser att du är en do:er med ett affärsmässigt tänk, en förmåga att driva egna initiativ samt har den praktiska erfarenheten som behövs för att optimera en e-handel. Du kommer att arbeta tätt med team inom bland annat Digital Commerce (inklusive digitala utvecklare), CRM, Digital Marketing Manager, produktexperter samt externa samarbetspartners.

Ansvarsområden

 • Ansvara för utformning och genomförande av kort- och långsiktig affärsstrategi för Ai’s e-handel och genomföra denna utifrån affärsmässiga och marknadsmässiga förutsättningar.
 • Optimera en kostnadseffektiv digital marknadsföring som driver trafik till hemsidan.
 • Löpande revidera och säkra marginaloptimerande prissättning som driver lönsam omsättning.
 • Driva och självständigt löpande förbättra UX, användarupplevelse och konvertering på siten genom att löpande uppdatera hemsidan utseende via CMS (Content Management System), webadmin samt arbeta med konverteringshöjande åtgärder.
 • Sätta upp och driva ett CRM / after sales program för att driva korsförsäljning och kundnöjdhet.
 • Kravställa och följa upp verksamhetens resultat vs. budget.

Erfarenhet

 • Minst 3 års erfarenhet av liknande arbete inom e-handel.
 • God strategisk och analytisk förmåga samt stark affärsmässighet.
 • Goda tekniska kunskaper och förmågor kopplat till CMS / webb / UX samt e-handel.
 • Erfarenhet av att tidigare jobbat i en scale-up.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta internationellt och/eller i matrisorganisationer.
 • Universitets- eller högskoleexamen är meriterande men inte ett krav.
 • Talar och skriver obehindrat i svenska och engelska.

Vem är du?

Du är en ambitiös och engagerad do:er som är starkt affärsmässig, resultatorienterad och uppskattar ett brett ansvar. För att trivas hos oss och lyckas i rollen tror vi att du gillar ett högt tempo, är lösningsorienterad och har ett strukturerat och organiserat arbetssätt kombinerat med en tydlig kommunikation, som tillåter dig att skapa framfart i ditt eget och andras arbete. Du är självgående och kavlar upp ärmarna där det behövs. Nu är du hungrig efter nya utmaningar och är redo att ta nästa steg i din karriär i en bred roll med mycket ansvar.

Rollen är en heltidsanställning med placering i Stockholm.

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Sandra
Sandra Ekdahl
Search Associate
+46 720 83 26 35
Mail
Charlotta Streiffert
Executive Search Consultant
+46 766 32 95 06
Mail