PRINTWORKS

Produktions- och Sourcingansvarig

PRINTWORKS är ett ungt bolag inom inredning och design som lanserades i början av 2017. Idag finns vi hos återförsäljare i över 30 länder med USA, Australien, Sverige och Tyskland som våra största marknader. Kunderna är alltifrån exklusiva varuhus såsom Selfridges och Liberty i London, Le Bon Marche och LaFayette i Paris, Nordstrom och Macy’s i NY till större inrednings/livsstilskedjor såsom HM Home och ARKET.

Via vår webbshop printworksmarket.com säljer vi till Europa med Sverige, Tyskland och Nederländerna som största marknader. I takt med att vi ser en stark tillväxt online söker vi nu efter en ny stjärna till vårt kontor i Stockholm som blir övergripande ansvarig för inköp och produktion av våra produkter.

OM TJÄNSTEN

PRINTWORKS designar, utvecklar och producerar ca 30-100 nya produkter per år inom området för ”Functional Decoration”. All design och utveckling sker av våra designers i Stockholm och produktionen sker idag i Kina. Som produktions- och sourcing ansvarig hos oss är du övergripande ansvarig för att projektleda all produktutveckling och inköp tillsammans med designers och VD. Rollen är en nyckelroll där det handlar att sourca och upphandla nya leverantörer, förhandla priser och säkerställa produktions- och fraktflöden. En viktig del i rollen är även att hjälpa designers med att optimera kvalitet och utseende på produkterna samt ta fram materialprover, upphandla illustratörer och fotografer etc.

VEM SÖKER VI

Vi söker dig som älskar kreativitet och design men är en strukturfascist. Du lämnar inget åt slumpen och har stenkoll på dina excel listor och produktionsplaner. Du är en självgående projektledare som drivs av att hitta nya möjligheter och vägar, inget är omöjligt. Du är en prestigelös doer som gärna kavlar upp ärmarna när det behövs.

ARBETSUPPGIFTER

 • Ansvara för dagliga kommunikationen med alla leverantörer och produktionshus. Kontinuerligt sourca marknaden för nya leverantörer – i både Asien och Europa.
 • Ta fram underlag och förutsättningar till designteamet för nya produkter; kan vara alltifrån inspel på olika material till förutsättningar i mått, språk eller certifieringar.
 • Skapa inköpsordrar i vårt affärssystem Navision och säkerställa att produkterna produceras och levereras in i tid på våra lager i Sverige och Kina.
 • Säkerställa att all information på förpackningar, instruktioner etc är korrekt och finns på alla språk som krävs.
 • Tillsammans med säljteamet driva den långsiktiga produktionsplaneringen med deadlines för orderläggningar och leveranser
 • Säkerställa att våra produkter är kvalitetstestade samt har de certifieringar som krävs.
 • Äga de övergripande prislistorna för olika marknader med specar på material och produktbeskrivningar.
 • Ansvarig för frakter och leveranser från produktion till lager
 • Ansvara för att produktsbudgetar och produktmarginaler hålls

BAKGRUND

 • 3 års erfarenhet från inköp och produktion inom retail, gärna inredning, spel, presentartiklar eller liknande.
 • Erfarenhet av att jobba mot kinesiska producentmarknaden
 • Akademisk utbildning, gärna inom inköp eller ekonomi
 • Väldigt god kunskap inom excel
 • Erfarenhet av Microsoft Dynamics / Navision är ett plus.
 • Engelska kan du flytande
 • Som person ser vi gärna att du är designintresserad, strukturerad, självgående och målmedveten.

VI ERBJUDER

PRINTWORKS är ett nytänkande och snabbväxande retail och e-commerce-företag. Vi har den enkla ambitionen att ta lekfullhet och design till människors hem. Alla våra medarbetare är nyckelspelare för att bygga ett framgångsrikt företag. Det betyder att samtliga kollegor, oavsett position, ska ha ett stort intresse för våra kunder, produkter, och för företaget. Vi tror inte på onödiga möten och administration, eller på att hålla hårt i gamla regler. Vi tror att i en ständigt föränderlig värld, måste vi utmana våra medarbetare att testa sina gränser inom sina områden, men också inom nya.
Vi är ett ungt team om sex personer – ekonomi, designers, säljare och inköp – som sitter i fina designade lokaler precis vid Hötorget i Stockholm. Vårt fokus har hitintills framförallt legat på återförsäljarmarknaden internationellt men kommer nu att satsa ordentligt även på ehandeln framåt. Om du drivs av entreprenörskap och kreativitet i kombination med mål och affärsdriv så är du säkert den vi söker.

ÖVERGRIPANDE MÅL

Idag omsätter varumärket PRINTWORKS (som ingår i Pagina Group AB), ca 32 msek. Målet är omsätta 300 msek de kommande 3 åren. Detta ska nås genom internationella distributörer samt en offensiv e-handel.