Bodil

CPO

Bodil erbjuder smarta och finansiellt hållbara produkter för framtidens bostadsmarknad. Sedan starten 2019 har bolaget utvecklat flertalet tjänster och skapat förutsättning för en bred lansering under hösten 2022. Bodil grundades med målet att hjälpa fler in på̊ bostadsmarknaden och är finansierat av fastighetsbolag och kapitalstarka professionella investerare.

Vi hjälper ny Bodil att finna deras CPO, en ny roll i bolaget.

Uppgifter och ansvar:

Bodil befinner sig just nu i en spännande tillväxtfas och gör sig redo att lansera en helt ny typ av lösning för den svenska bostadsmarknaden. Därför söker vi nu en kommersiellt stark och visionär CPO med kunden i fokus. En roll för dig som vill vara med på en spännande och utvecklande resa mot en mer dynamisk bostadsmarknad för alla.

I rollen kommer du ansvara för utveckling av den tekniska plattformen samt för att optimera och driva erbjudande och tillhörande lösning framåt. Som CPO har du en viktig roll där du prioriterar utvecklingsarbetet med fingertoppskänsla på kort och lång sikt. Du arbetar med att strategiskt analysera marknaden, fånga upp kundbehov och krav för vidareutveckling av våra tjänster. Du ansvarar även för att säkerställa att relevanta kompetenser finns på plats framåt, internt eller genom outsourcing via upphandling.

Du kommer arbeta nära bolagets grundare och får en nyckelroll i att fortsätta bygga och växa Bodil. Tjänsten ställer krav på din förmåga att växla mellan strategiskt tänkande, beslutsfattande samt förmåga till operativt ´hands on´ i bolagets kontinuerliga tjänsteutveckling. Det kommer finnas stort utrymme för egen kreativitet i utformning av produkten. I rollen ingår du i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

                                          

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Aktiv del i planering, design och kravställande av teknisk verksamhet och framtida funktionalitet kring tjänsten
  • Säkerställa att relevanta kompetenser finns på plats framåt internt eller genom outsourcing via upphandling
  • Ansvarig för budgetering och uppföljning av ekonomi kopplat till bolagets tekniska funktioner
  • Ledningsgruppsmedlem med ansvar för tekniska resurser och behov samt gemensam utveckling av bolaget i samråd med resterande ledning
  • Kontinuerligt hantera frågor ”buy or build-beslut” på resan framåt

Erfarenhet

  • Krav på erfarenhet från utveckling av digitala konsumenttjänster och konsumenterbjudanden
  • Bred teknisk kompetens samt vana vid att skriva tekniska kravspecifikationer
  • Erfarenhet av att utveckla en ”best in class-produkt” så väl tekniskt som ur användarperspektiv
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav
  • Erfarenhet av att leda team och grupper av utvecklare är meriterande

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är driven och utåtriktad samt som brinner för utveckling av digitala plattformar. Du är duktig på att kommunicera samt att bygga och utveckla goda relationer såväl internt som externt. Du har en god samarbetsförmåga, arbetar effektivt, organiserat och strukturerat. Din strategiska och affärsmässiga förmåga är god och du har fallenhet för att omvandla strategier till nya möjligheter. Med ett lösningsorienterat och flexibelt förhållningssätt kan du tänka nytt och innovativt med tydlig koppling till kundens nuvarande och framtida behov. Vi ser även att du trivs bäst i ´start up´ miljö samt i en roll där du får vara med och påverka företagets resa framåt.

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Siri Hågefalk
Executive Search Consultant
+46 763 26 56 11
Mail
Staffan Öster
Partner Executive Search
+46 735 39 88 76
Mail