Litex AB

Country Manager Sweden

Litex har sedan etableringen 2000 varit marknadsledande inom membransystem för badrum och våtrum. Litex har produktion och administration i Sandefjord, samt en rikstäckande säljkår i Norge.Produktutveckling och innovasjon har alltid varit viktigt för Litex och idag säljs 3:e generationen membranplåt. De senaste åren har Litex lanserat flera olika membransystem och erbjuder idag säkra, snabba och lönsamma lösningar för alla underlag och byggmetoder. Produkterna säljs idag i hela Norge genom alla ledande byggvarukedjor, förutom utvalda kedjor inom VVS och kakel. 2015 förvärvades Litex av Protan AS, en norsk industrikoncern som är världsledande inom membranteknologi. Koncernen har drygt 900 anställda, och omsätter ca. 2 miljarder norska kronor

Litex söker nu dig som vill ha det fulla ansvara för att bygga upp den svenska verksamheten och ta bolaget till en marknadsledande position för membransystem i Sverige. Du förväntas till en början agera och leda verksamheten självständigt för att inom kort bygga upp den svenska organisationen.

Det här är en roll för dig som vill arbeta både på en strategisk och operativ nivå. Eftersom du förväntas bygga upp den svenska organisationen kommer tjänsten till en början innebära mycket fokus på försäljning, bygga långsiktiga kundrelationer samt att skapa rätt förutsättningar för långsiktigt bra affärer. Tjänsten rapporterar till Managing Director i Norge och är placerad i Stockholm.

Erfarenheter

 • Du ska ha +7 års erfarenhet av komplex försäljning eller affärsutveckling mot/inom Retail så som FMCG, elektronik, bygghandeln eller mot stora byggbolag.
 • Ha en god affärsförståelse för byggbranschen och hur man skapar en lönsam och strategisk affär.
 • Du skall ha god förståelse för hur Litex produkter skapar möjligheter genom att kraftigt förenkla byggnationer av våta utrymmen.
 • Du ska vara strategiskt stark men också ha förmåga att driva det operativa arbetet i uppstartsskedet. Du ska också ha en god ekonomisk kompetens
 • Att tidigare ansvarat för att bygga upp en lönsam verksamhet, lanserat och byggt nya varumärken eller nya produkter inom FMCG, Bygg eller elektronikbranschen är meriterande men inte ett krav.

Personliga egenskaper

 1. Entreprenöriell och långsiktig
 2. Kommunikativt stark
 3. Självgående med starkt eget driv
 4. Ha ett starkt och målfokuserat affärstänk
 5. Förmåga att driva och stänga stora och komplexa affärer
 6. Engagerad och ha förmågan att sprida ditt engagemang till andra
 7. Ha en god förmåga att skapa struktur i ditt arbete och kunna hålla många bollar i luften

Utbildningskrav

Akademisk utbildning på Bachelornivå med inriktning på sälj, marknadsföring, kommunikation, ekonomi, teknik eller liknande relevant utbildning

Om du känner igen dig i ovan och är redo för ditt livs äventyr och chans är du välkommen in med dig ansökan till oss.

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Hanna Liljegren
Search Associate
+46 730 35 72 12
Mail
Thomas Sohlin
Search Consultant
+46 738 68 11 32
Mail