GlobalConnect AB

Commercial Director SMB & Business Transformation

We connect people and organizations across society. It starts with the foundation of our digital infrastructure and ends with all the things we enable. We strive to simplify the complicated and live by our customer promise - being easy to work with. GlobalConnect is owned by EQT and is the fastest growing provider of connectivity solutions and digital infrastructure across Northern Europe. We are the result of recent mergers between Broadnet, GlobalConnect and IP-Only - now operating as one company in Norway, Denmark, Sweden, Germany and Finland. Our 1 600 employees ensure that we are the main challenger on each market by delivering secure and future proof solutions to some of the world’s largest companies, as well as to private households and everything in between. We have digitized societies across the Nordics for more than two decades. Our purpose is what drives us to continue - turning visions into reality by empowering society with connectivity.

GlobalConnect söker nu en person som ska leda utvecklingen av SMB affären och samtidigt driva viktiga utvecklingsprojekt för företagsaffären som helhet. Uppgiften är att säkerställa en bra kanalstyrning, utveckling av SMB segmentet och kvalitativt genomförande av andra initiativ i affären.

GlobalConnect befinner sig på en stark tillväxtresa och är i behov av en duktiga förändringsledare som älskar att arbeta med ledarskap för att det ger möjligheten att beröra, påverka och utveckla andra människor. Marknaden som de agerar på är hårt konkurrensutsatt och förändras i en snabb takt. Vikten av att driva en insiktsdriven och proaktiv företagsaffär har därmed aldrig varit större.

För att lyckas i tjänsten tror vi att du är prestigelös som person, du aktiverar dig själv där det behövs, men du har samtidigt förmågan att hela tiden ha en långsiktig vy på ditt uppdrag. Du utvecklar kontinuerligt affären och medarbetarna i den strategiska riktningen som bolaget har satt upp. Vi tror att du är en person som tycker att det är en hygienfaktor att driva förändring för att inte tappa marknadsrelevans. Du förstår att förändringsledning drivs bäst genom motivation och är därför en duktig kommunikatör både internt och externt, du är vidare en värderingsstyrd ledare som utvecklar dina individer i din omgivning i en riktning där de själva fattar rätt beslut i vardagen. Du brinner för att skapa vinnande team som tänker ”kundens kund”, du har ett högt resultatfokus.

Rollen rapporterar direkt till Head of B2B Sweden & Finland som sitter i bolagets koncernledning och är placerad i centrala Stockholm.

Tidigare erfarenheter & kvalifikationer

Flerårig erfarenhet av ledande befattningar inom en bransch där man arbetar med tjänsteförsäljning mot större företagskunder och där försäljningen innebär långa säljcykler med en bred kontaktmatrix hos kund på alla nivåer. Du har likväl erfarenhet från en snabbfotad SMB affär, att sätta go to market strategier och att utveckla erbjudandet över tid. Du har erfarenhet från projektledning och har förmågan att strukturera upp och driva interna förändringsprojekt. Du har ett dokumenterat bra resultat både i faktiska tal, i din förmåga att driva kulturförändring och förändring i arbetsmetodik.

 • Relevant akademisk utbildning
 • 3–5 års erfarenhet av att leda försäljningsteam inom B2B med dokumenterat goda resultat
 • Meriterande med erfarenhet av Management Consulting inom Operational Excellence
 • God projektledarförmåga och analysförmåga
 • Duktig kommunikatör både mot större grupper och vid individuell coaching
 • Goda kunskaper i hela Excel, PowerPoint och Word
 • Flytande svenska och engelska i både tal och skrift

Personliga egenskaper

 • Resultatinriktad
 • Kommunikativ
 • Team- och kundorienterad
 • Strukturerad och metodisk
 • Ödmjuk och prestigelös
 • Proaktiv och initiativrik
 • Lagspelare som gärna arbetar utanför sin uppdragsbeskrivning om det spelar företaget bättre
 • Är engagerad ledare som drivs av att se andra växa
 • Är relationsbyggare både externt och internt
 • Har vana att bidra till ledningsgruppens strategiska möten och medarbetarens operativa vardag

GlobalConnect erbjuder

En spännande och omväxlande nyckelroll där du blir en del av ett sammansvetsat och prestigelöst bolag med starka ägare. Tillsammans har vi möjlighet att skapa fortsatt framgång i ett bolag vars tjänster är bottenplattan i Sveriges infrastruktur.

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Frida Hamark
Senior Search Associate
+46 735 29 06 78
Mail
Andrea Strand
Partner Executive Search
+46 763 07 38 11
Mail