Länsförsäkringar AB

Teknisk Digital Analytiker/Implementationsspecialist

Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Länsförsäkringar AB har i uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte riktigt är som alla andra. 

Har du passion för data, mätning, webb- och appanalys och god insikt i det digitala landskapet? Lockas du av en roll där du får stort inflytande när det kommer till att att höja standarden och kvalitén på den digitala datainsamlingen och påverka den fortsatta resan inom digital analys? Då ser vi fram emot att höra från dig!

Ansvar och huvudsakliga arbetsuppgifter

Datadriven kundinsikt är ett prioriterat område inom Länsförsäkringar och behovet av mätbarhet är stort. Vi stärker nu vårt team med en implementationsspecialist vars ansvar är att vidareutveckla och förbättra vårt arbetssätt kopplat till mätning och implementation. Du kommer att ingå i ett tvärfunktionellt team med fokus på analys, insikter och optimering där vi utifrån datainsikter utvecklar våra kanaler (webb och app). Som ansvarig för implementation blir du en viktig brygga mellan analys och tech där du skapar förutsättningar till att vässa vårt sätt att arbeta datadrivet med affärsutveckling. Här får du jobba i en kreativ arbetsmiljö i nära samarbete med det digitala analysteamet, produktägare och inte minst kollegorna i utvecklingsteamen där du bidrar med din expertis inom mätning och implementation. Vi erbjuder ett brett digitalt landskap med en tech stack i framkant där tjänster som Google Analytics 360, Google Analytics 4, Server-side, Google Cloud Platform, JavaScript och BigQuery kommer att tillhöra din vardag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Som brygga mellan analys och utvecklarteamet ansvarar du för att förflytta implementationsområdet – samverka, kravställa och vidareutveckla.
 • Säkra mätning och säkerställa att vår datainsamling (webb och app) håller hög kvalitet.
 • Driva förbättring av arbetssätt och metoder kopplat till mätning och implementation.
 • Ansvara för granskning och validering av insamlad data.

Din bakgrund

 • Vi söker dig med ett stort tekniskt intresse och minst ett par års erfarenhet av digital analys (webb och app).
 • Goda kunskaper i tracking och implementering av mätpunkter.
 • Goda kunskap i Google Analytics, Google Tag manager, Server-side samt JavaScript.
 • Van att arbeta agilt, i en central roll och i nära samverkan med utvecklingsteam.
 • Relevant vidareutbildning.
 • Svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

 • Du är analytisk, driven och handlingskraftig – gillar ett högt tempo och har ett lösningsinriktat förhållningssätt.
 • I din roll som brygga mellan analys och tech ställs krav på att du är duktig på att samverka med andra och att du både är lyhörd och kravställande.
 • Du är smidig i ditt sätt att kommunicera men vågar ifrågasätta och utmana gamla metoder för att driva utveckling och göra skillnad.
 • Du värdesätter teamarbete och en öppen, lärande kultur där man delar kunskap och insikter med varandra.  

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Sandra
Sandra Ekdahl
Search Associate
+46 720 83 26 35
Mail
Nina Ahlström
Executive Search Consultant
+46 702 75 15 99
Mail