Recover Nordic Group

Head of Cash Management

Recover Nordic Group är marknadsledande i Norden inom Industri- & Skadeservice och har i tillägg en dominant position inom Riv & Håltagning i Sverige. Koncernen levererar tjänster till försäkringsbolag, företag och privatpersoner. Recover Nordic Group är sedan 2020 helägt av EQT. EQT är ett av Europas ledande private equity bolag med 25 års erfarenhet av att investera i, äga och utveckla bolag. Läs mer om bolaget på recover.se

Är du en stark förändringsledare med passion för Cash Management? Vill du vara del av ett PE-backat företag med stark tillväxt? Har du en bevisad erfarenhet och förmåga av att sätta strukturer, processer och nya arbetssätt? Då skulle den här rollen kunna vara något för dig.

I rollen som Head of Cash Management ansvarar du för att driva, optimera och utveckla de processer som rör kund- och leverantörsreskontra samt fakturering. Du säkerställer en effektivitet i kassaflöden och en tillförlitlig sourcing där de har väl utvecklade samarbeten med såväl interna som externa samarbetspartners.

Teamet består av totalt 9 direktrapporterande. Ditt ansvar är att leda och fördela arbetet i gruppen och säkerställa en leverans som kännetecknas av kvalitet, effektivitet och en hög servicenivå. Arbetsglädje, högt engagemang och en hållbar arbetsmiljö är frågor som står högt upp på agendan och här driver du gruppen framåt med ett coachande förhållningssätt och genom att vara en god förebild. 

Utöver ovanstående ansvarar du också för de utvecklings- och förändringsprojekt som ligger inom ramen för Cash Management funktionen. Det innebär att kartlägga utvecklingsområden och bevaka marknaden för att identifiera möjligheter till tex automatisering av processer, robotisering samt implementering av nya och förändrade regelverk. Men det innebär också att planera och driva förändringsprojekt och se över befintliga rutiner och processer, både på eget och på andras initiativ.

Rollen är placerad med utgångspunkt i Uppsala och rapporterar direkt till Finance Director som är en del av den Svenska ledningsgruppen.   

Bakgrund och tidigare erfarenheter

 • Akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande
 • Mångårig erfarenhet från att leda Shared Service Centers och/eller Cash Management funktioner
 • Hands-on erfarenhet från att optimera kassaflöden, fakturering och kund- och leverantörsreskontra
 • Erfarenhet av att ha drivit förändrings -och utvecklingsarbete, optimera strukturer, processer och automatisering
 • Starkt meriterande med erfarenhet av Credit Management och projektredovisning
 • Önskvärt med erfarenhet från bygg -/entrepenadbranschen.

Personlighet

 • Målmedveten, strukturerad och mån om att hålla en hög servicenivå i ditt arbete.
 • Högt driv, dynamisk och trivs att arbeta i ett högt tempo
 • Van att ha många olika kontaktytor, både internt och externt
 • Prestigelös och gillar att även agera operativt med fokus på resultatet
 • Som ledare är du tydlig, lösningsorienterad och driver mot en kontinuerlig utveckling av gruppen och individerna
 • Ett coachande förhållningssätt och en god förmåga att inspirera, få andra med dig och skapa en lagkänsla.

Om Recover

Modiga, pålitliga och omtänksamma.

Det sägs att handlingar väger tyngre än ord. På Recover är detta verkligen sant. När du möter en av våra medarbetare är de inte bara på väg till ett uppdrag – de är på väg att göra skillnad för någon, någonstans.

Vi drivs av övertygelsen att värde skapas av medarbetarna och att det är avgörande för företagets framgång att kunna attrahera, behålla och utveckla de bästa och mest kompetenta personerna i vår bransch. Det är även av yttersta vikt att varje individ känner sig trygg och säker på sin arbetsplats, alltid känner sig motiverad inför sitt nästa arbetspass och bidrar till vår säkerhetskultur.

Vi är modiga att fatta rätt beslut och stå upp för det vi tror på, omtänksamma om våra kollegor för att det vi gör spelar roll och pålitliga eftersom vi tar ansvar för vårt uppdrag.

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Andrea Strand
Partner Executive Search
+46 763 07 38 11
Mail
Staffan Öster
Partner Executive Search & Coach
+46 735 39 88 76
Mail