PostNord Strålfors AB

Business Analyst

PostNord Strålfors utvecklar och erbjuder kommunikationslösningar som ger företag med många kunder och leverantörer helt nya möjligheter till mer personliga och starkare kundrelationer. Vi erbjuder en digital plattform som möjliggör sömlös kommunikation oberoende av vilken kanal mottagaren efterfrågar. Fokus för arbetet är att skapa en positiv upplevelse för våra kunders konsumenterPostNord Strålfors ingår i PostNord koncernen, den ledande kommunikations- och logistikkoncernen i Norden. PostNord Strålfors har verksamhet i fyra länder och har cirka 700 anställda och en omsättning på drygt 2 miljarder (2020).

Business Analyst till PostNord Strålfors

Vill du vara del av ett företag som spelar en viktig roll i den nordiska kommunikationsinfrastrukturen och som är på en spännande förändringsresa? Vår kultur präglas av högt kundfokus, starka samarbeten, en vilja att alltid utvecklas och laget före jaget. Vi söker nu en ambitiös och driven Business Analyst till vårt Business Control team inom Finans som vill vara med och utveckla vårt fortsatta arbete med Business Intelligence och Power BI på PostNord Strålfors!

Ditt uppdrag

I rollen som Business Analyst hos oss kommer du att arbeta med att utveckla och operativt leda arbete med Business Intelligence och Power BI.

Om teamet
Du kommer att ingå i teamet Business Control inom Finans som i dagsläget består av 3 personer och du kommer rapportera till Head of Finance. Teamet har ett stort fokus på att vara ett bollplank och affärspartner för vår verksamhet, och din roll blir en viktig kompetens för en fortsatt framgångsrik datadriven resa.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Operativt leda arbetet och utveckling av Power BI / Business Intelligence
 • Utveckla och bygga rapporter i Power BI för verksamheten
 • Förvalta och utveckla governance strukturer inom Power BI
 • Proaktivt arbete med att säkerställa datakvalitet i data warehouse och Power BI
 • Arbeta med dataanalyser av verksamhetskritisk data
 • Vara en ambassadör för Power BI och hjälpa verksamheten med att bli mer datadriven

Vi vänder oss till dig som har

 • Akademisk utbildning ekonomi och/eller IT eller motsvarande
 • Erfarenhet av ERP, Microsoft Dynamics 365
 • Erfarenhet av analys av stora och/eller komplexa verksamheter/dataset
 • Kunskap inom: Power BI, Microsoft SQL, Dataanalys
 • Baskunskap inom ITIL och SAFe, plus om man är ITIL certifierad
 • Erfarenhet av projekt med Prince2

Som person är du proaktiv, strukturerad och resultatorienterad. På Strålfors utövar alla ledarskap, oavsett om vi leder andra, oss själva eller ett projekt, och det som vägleder oss i allt vi gör är vårt ABC självledarskap. Vi är ansvarsfulla (Accountable), modiga (Brave) och engagerade (Committed) och det är egenskaper som vi lever efter och värderar högt.

Du erbjuds
Hos oss erbjuds du en roll i ett företag som drivs av människor som är passionerade i att hjälpa våra kunder med sin kundkommunikation. Vi tror att vår framgång skapas av motiverade och engagerade medarbetare och chefer. Hos oss finns en stort förtroende för våra anställda vilket skapar utrymme för att ta egna initiativ och att driva sina frågor för att bidra till företagets övergripande strategi och mål.

Vi tror att de bästa idéerna skapas då vi tar del av olika perspektiv och vi är övertygade om att mångfald och inkludering är nyckelfaktorer för att möjliggöra innovation och nytänkande. Det är vår gemensamma kompetens, där varje medarbetare bidrar, som är vår styrka och möjliggör vår framgång. Kompetens för oss innebär allt från kunskaper, färdigheter, erfarenheter och problemlösningsförmåga till vilja, motivation, beteenden och personlighet.

Företaget erbjuder hybrid arbetsplats med placeringsort Stockholm eller Malmö.

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Charlotta Streiffert
Executive Search Consultant
+46 766 32 95 06
Mail
Josefin Fagerlund
Senior Search Associate
+46 730 20 93 00
Mail