Springtime-Intellecta

Hållbarhetsrådgivare

Springtime-Intellecta är en bred kommunikationsbyrå med ca 50 medarbetare med många olika yrkesidentiteter. Här samsas finansiell, digital och redaktionell kommunikation. De arbetar med offentliga kunder och med stora svenska bolag med fokus mot B2B. Sedan början av 1980-talet har de bistått stora och små börsföretag, privata företag och statliga bolag med utveckling och produktion av års- och hållbarhetsredovisningar, kvartalsrapporter och annan IR-kommunikation. Bland kunderna finns bolag som Swedbank, BillerudKorsnäs, Vasakronan, Intrum, Hexagon, Länsförsäkringar och Mycronic. Två år i rad har de arbetat med års- och hållbarhetsredovisningar som vunnit guld i Sveriges bästa Årsredovisning i kategorin stora börsnoterade företag. Vi har också vunnit pris för Årets bästa design 2017, 2018 och 2019. Springtime-Intellecta är en del av H&H Group – Sveriges största kommunikationskoncern. Att vara en del av H&H Group ger oss som företag och våra medarbetare ännu större möjligheter att utvecklas.

Vill du ha en nyckelroll i utvecklandet av Sveriges bästa kunderbjudande inom hållbarhetsredovisning och -rapportering? Lockas du av att arbeta i en dynamisk organisation med stor möjlighet för medarbetarna att röra sig över olika roller och discipliner och där du får arbeta med några av Sveriges mest framstående börsnoterade företag och största statliga företag och myndigheter? Då är Springtime-Intellecta nästa anhalt på din yrkesbana!

Springtime-Intellecta söker nu en konsult med fokus på rådgivning för utveckling av deras kunders hållbarhetskommunikation, med tyngdpunkt på hållbarhetsredovisning. Konkret betyder det att du jobbar med kvalificerad rådgivning och har en drivande roll i att utveckla kundernas års- och hållbarhetsrapportering.

Bakgrund och tidigare erfarenheter

 • Några års erfarenhet av hållbarhetsredovisning – från annan konsultverksamhet, operativ roll inom hållbarhet på bolagssidan och/eller hållbarhetsgranskning på revisionsfirma.
 • Praktiskt erfarenhet av hållbarhetsredovisning enligt den ledande globala standarden GRI Standards samt förtrogen med andra ramverk och standarder för hållbarhetsredovisning (exempelvis TCFD, SDG och GHG).
 • Praktisk erfarenhet av lagstadgad hållbarhetsrapportering enligt ÅRL samt följer utvecklingen på EU-nivå och är förtrogen med EU-taxonomin, NFRD, CSRD, ESRS mm.
 • Relevant akademisk utbildning.
 • Skicklig skribent, van att kommunicera på svenska och engelska.
 • Meriterande med goda kunskaper om svenskt näringsliv och kapitalmarknadens krav på hållbarhet.
 • Meriterande med erfarenhet av affärsutveckling med fokus på hållbarhet, exempelvis genomförande av intressentdialoger, väsentlighetsanalyser och praktiskt implementering av hållbarhetsarbete i organisationer.

Personlighet

 • Självständig och drivande rådgivare som stödjer kunderna och proaktivt applicerar innehåll om hållbarhetsrelaterade trender, gällande regelverk, standarder, ramverk och initiativ.
 • Stort intresse för att utveckla kundernas hållbarhetsarbete- och redovisning/rapportering så att kommunikationen uppfyller högt ställda krav på transparens samtidigt som den är pedagogisk och lättillgänglig.
 • Brinner för att skapa nya affärer och utveckla kunder långsiktigt.
 • En prestigelös lagspelare och passionerad för att leverera kvalitet.

Om Springtime-Intellecta

Här får du möjlighet att arbeta med några av Sveriges mest framstående börsnoterade företag och några av landets största statliga företag och myndigheter. Kundportföljen ger dig som rådgivare och skribent stora möjligheter att bidra i olika steg på kundernas resa – från att genomföra intressentdialoger, väsentlighetsanalyser och ta fram prioriterade hållbarhetsområden till att transparent redovisa och effektivt kommunicera hållbarhetsarbetet till olika målgrupper i olika kanaler.

Du kommer att jobba tillsammans med drygt 50 ambitiösa, kvalitetsmedvetna och kreativa arbetskamrater. Inom Springtime-Intellecta ryms ekonomer, journalister, formgivare, digitala specialister, projektledare som jobbar sida vid sida. Gemensamt för dem alla är att de vill ha högt i tak och en öppen atmosfär där trivseln är hög. De tänker gärna i koncept och om du också tror på starka konceptuella kommunikativa lösningar så kommer du att trivas extra bra hos oss.

Du får stor personlig frihet att utveckla din roll. Vi är en dynamisk organisation med stor möjlighet för medarbetarna att röra sig över olika roller och discipliner. På Springtime-Intellecta hittar de inspiration, kunskap och kraft hos varandra. Det som förenar dem är deras stora intresse för kommunikation och vårt engagemang för samhället, samtiden och dess utveckling.

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Malin Johansson
Senior Search Associate
+46 760 10 13 52
Mail
Nina Ahlström
Executive Search Consultant
+46 702 75 15 99
Mail