Nividas Eyewear

VD

Nividas Eyewear är ett Stockholmsbaserat D2C-varumärke med en egen kollektion av glasögon och solglasögon. Med egen design, bra kvalitet och fasta paketpriser erbjuder man ett attraktivt alternativ för en medveten kund. Nividas säljer sina produkter via ehandel samt sex stycken butiker som drivs i egen regi – där man även erbjuder synundersökningar utförda av någon av bolagets anställda optiker.

Har du arbetat med ett snabbväxande konsumentvarumärke, är en vass varumärkesbyggare och har stor passion för e-handel? Nividas Eyewear söker nu en strategisk, handlingskraftig och inspirerande ledare med ett tydligt sinne för vad som driver affär och lönsamhet. Stämmer det in på dig – hör av dig så pratar vi vidare!

Ansvar och huvudsakliga arbetsuppgifter

Nividas Eyewear är en uppstickare i optikbranschen som utmanar de traditionella optikkedjorna genom att erbjuda egendesignade glasögon och solglasögon till en medveten målgrupp både via egna butiker och på nividas.com. Bolaget har en stark ägargrupp och befinner sig nu i en spännande tillväxtfas.

Som VD får du en nyckelroll för verksamhetens fortsatta tillväxt och blir ytterst ansvarig för att ta bolaget till nästa nivå genom tydligt onlinefokus och satsning på e-handel. Optikbranschen är under förändring och det finns stor potential för Nividas Eyewear att stärka sin position på marknaden vilket ger en unik möjlighet att bli en del av en framgångssaga!

Huvuduppgifter:

 • Säkerställa fortsatt tillväxt och lönsamhet för e-handel och butik genom att leda det strategiska och operativa arbetet samt utveckla organisationens strukturer och processer.
 • Ta stort ägarskap för bolagets utveckling inom e-com, kunderbjudande och omnikanalstrategi.
 • Säkerställa en effektiv, kompetent och välmående organisation som hela tiden utvecklas för att tillfredsställa krav och behov från både kunder, medarbetare och ägare.
 • Ytterst ansvar för Nividas Eyewear vad gäller budget, prognos och affärsmål. Ansvar för ekonomisk rapportering och uppföljning gentemot ägare.

Kvalifikationer & personlighet

 • Flerårig erfarenhet från en ledarroll i ett snabbväxande företag med framgångsrik e-handel (D2C).
 • Gedigen fingertoppskänsla för varumärkesbyggande och marknadsföring (omnichannel).
 • Kommunikativ och naturlig ledare som är duktig på att påverka och driva kommersiella resultat och har en fallenhet för att motivera och inspirera sina medarbetare.
 • Starkt entreprenöriellt driv och hög energi – du ser till att saker händer!
 • Du presterar som bäst i bolag med högt tempo, höga förväntningar och engagerade medarbetare.
 • Du är kommersiellt kreativ, vågar utmana och har en passion för att ständigt förbättra och utveckla affärsmodeller och processer och hitta nya intäktsströmmar.
 • Starka analytiska färdigheter, ett datadrivet mindset samt god förståelse för balans- och resultaträkning och kassaflöde.
 • Akademisk utbildning eller annan för tjänsten relevant vidareutbildning.

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Nina Ahlström
Executive Search Consultant
+46 702 75 15 99
Marika Setterwall
Consultant
+46 733 44 58 55