Loomis

AML Specialist

Vill du jobba hos en av Sveriges mest spännande arbetsgivare? Vi söker nu en AML Specialist till Loomis.

Är du en nyfiken lagspelare som gillar att omsätta regler i praktisk handling, då ska du läsa vidare.

Loomis Sverige AB är marknadsledande i Sverige när det gäller kontanthantering. Kärnan i vår verksamhet är att transportera kontanter till och från butiker, banker, deponeringsboxar och uttagsautomater och räkna dem i våra uppräkningscentraler för insättning på kundernas konto. Vi erbjuder också privatpersoner hemleverans av över 30 resevalutor.

På Loomis tror vi på mångfald och inkludering. Genom vår slogan ”All Welcome” tar vi ställning som en inkluderande arbetsgivare och aktör i samhället. Här är alla medarbetare välkomna. Vi vill att alla ska kunna betala på det sätt som passar dem – oavsett om det är kontanter, kort eller digitalt.

Din roll som AML Specialist

Vi är ett engagerat, kompetent, prestigelöst och snabbfotat gäng som söker en ny kollega. I rollen om AML Specialist har du möjlighet att vara med att påverka alla delar inom arbetet med att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism. Du ansvarar för styrdokument och att de är uppdaterade och tillgängliga på ett genomtänkt sätt. Det är till dig AML Chefen, analytiker, utredare och andra kollegor i kundnära roller kommer med juridiska frågor. För att lyckas i rollen behöver du tycka om att vara operativ, pragmatisk och jobba nära verksamheten. Självklart är du påläst på regelverket och håller dig uppdaterad. Du stöttar AML Chefen med intern och extern rapportering, att ta fram den allmänna riskbedömningen och andra rutiner och dokument som behövs. AML Chefen, som också är särskild utsedd befattningshavare och rapporterar direkt till VD, är din närmsta chef.

Vem är du?

Vi ser att du har en högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi eller juridik. Du har minst 5 års erfarenhet från arbete med AML-regelverket inom någon slags reglerad verksamhet. Du får gärna vara jurist men det är inget krav så länge du känner dig bekväm med att ta fram juridiska underlag och kunna fatta beslut i juridiska frågor. En absolut förutsättning är att du är kommunikativ och skriver bra på både svenska och engelska. Vår avdelning ansvarar för att hålla utbildningar för övriga kollegor på bolaget vilket innebär att du måste tycka om att förmedla din kunskap till andra.

Social förmåga och god samarbetsförmåga är egenskaper som vi värdesätter och som gör att du kommer passa bra in i vårt härliga gäng.

Tjänsten kräver att du är ostraffad, drogfri och inte har några betalningsanmärkningar. Vi gör säkerhets – och bakgrundskontroller på alla våra medarbetare.

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Staffan Öster
Partner Executive Search & Coach
+46 735 39 88 76