Clas Ohlson AB

Technical Content Writer

Kom och var med ett av Nordens mest älskade varumärken på vår resa!På Clas Ohlson brinner vi för att förenkla livet i alla typer av hem. Vi har hjälpt våra kunder i 100 år, och med din hjälp kommer vi att förenkla livet i minst 100 till.Vi är på en spännande resa med att utveckla Clas Ohlson i detaljhandelslandskapet och online. Med vårt uppdrag att hjälpa och inspirera människor att förbättra sin vardag genom att erbjuda smarta, enkla, praktiska lösningar har vi många kundfokuserade initiativ på vår strategiska agenda. Därför har vi spännande utvecklingsmöjligheter för duktiga lagspelare som vill vara med och bidra till denna resa.

Clas Ohlson söker nu en Technical content writer inom Customer & Brand till vårt kontor i Insjön!

Vi erbjuder dig rum att växa och en fantastisk företagskultur där vi uppmuntrar dig till att vara dig själv. Clas Ohlson har hjälpt kunder att lösa sina vardagsproblem i 100 år nu, och med din hjälp kommer vi att fortsätta förenkla livet i 100 år till.

Nyfiken? Tveka inte att läsa vidare för att se om det är dig vi letar efter!

Om rollen

Som Technical content writer skapar du dels produktinformation till vår e-handel, dels texter till bruksanvisningar för våra egna varumärken. Informationen är väl anpassad för kunden och lätt att förstå. Du hjälper kunderna att använda produkterna på ett korrekt och säkert sätt genom att tydligt informera om allt från säkerhet och installation till användning och specifikationer. Du säkerställer också att informationen är korrekt, sökoptimerad, kommersiell och effektivt producerad, vilket är viktiga nycklar för att stärka Clas Ohlson både vad gäller försäljning, tillväxt och lönsamhet. I rollen ingår:

 • Ett kommersiellt fokus i alla delar av arbetet
 • Att i ett högt tempo producera sök- och konverteringsoptimerad information till nya produkter
 • Att säkerställa att informationen är tydlig och korrekt samt följer gällande lagar och regler
 • Hantering av specifikationer, miljömärkning och annan dokumentation gällande produkter
 • Insiktsdriven förbättring och förenkling av produktionsprocessen med fokus på ROI
 • Att vid behov delta i arbetet med att skapa text, instruktioner och specifikationer till bruksanvisningar

Tjänsten ingår i Customer & Brand och rollen rapporterar till Content Manager.

Vem är du?

Vi söker dig som effektivt och självständigt kan producera kommersiell information för flera produkter varje dag utan att tumma på den förväntade kvaliteten. Med kunden i fokus ser du hur du kan sök- och konverteringsoptimera en produkt, oavsett komplexitet och kategori. Ditt stora prylintresse gör att du snabbt kan sätta dig in i ny information om produkter oavsett sortiment. Du:

 • Prioriterar lösningsorienterat och självständigt dina arbetsinsatser (utifrån ROI)
 • Skapar och omarbetar produkttexter till kundinformation snabbt och träffsäkert
 • Håller dig uppdaterad om vad/hur konkurrenter gör
 • Är en god medspelare och inspiratör till dina kollegor genom att proaktivt bidra till utveckling och optimering av arbetssätt och innehåll
 • Är målmedveten, uthållig och driven
 • Är språksäker inom både svenska och engelska
 • Är erfaren från arbete inom e-handel
 • Har tidigare erfarenhet av att arbeta med tredje parts- och leverantörsinformation
 • Har tidigare erfarenhet av att arbeta med Product Information Management och i något PIM-system
 • Är tekniskt intresserad och har lätt för att sätta dig in i nya produkter och förstå hur de installeras, fungerar och används
 • Har god vana av att arbeta med produkter från eget varumärke
 • Har viss eller god erfarenhet från arbete med bruksanvisningar sedan tidigare

Passar vi dig?

Vi vill att du ska kliva in här på kontoret och känna att du kan vara precis den du är. Här finns det en sak som sammanför oss alla – allt vi gör för oss samman och att vi gör det tillsammans som ett team. Det är kärnan i vår kultur och den sätter ord på hur vi vill bemöta varandra och våra kunder. På Clas Ohlson ska alla känna sig välkomnande och uppmärksammade. Vi tror också på mångfald och att våra medarbetares olika bakgrund, personlighet, erfarenhet och kompetenser är vägen till framgång. Vi brinner för att förenkla livet. Tillsammans med dig vill vi förenkla vardagen för alla våra kunder!

För att veta mer om vi är ett företag som passar Dig, klicka på den här länken och lyssna när några av våra medarbetare berättar om hur det är att jobba på Clas Ohlson!

Ansökan

Frågor om anställningen besvaras av rekryteringsansvarig, Anette Nygren, via mejl anette.nygren@clasohlson.se eller telefon 076-696 84 74.
För facklig information, kontakta Unionen via Dennis Frid: +46 247 444 84.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start så snart som möjligt. Placeringsort Insjön med möjlighet till distansarbete någon dag per vecka.
Sista ansökningsdatum: 13 januari 2023. Ansökningar behandlas löpande.

Välkommen med din ansökan här: https://jobb.clasohlson.com/jobs/2302735-technical-content-writer

Kontakt

Vid ytterligare frågor, kontakta oss:

Alma Bombier
Talent Acquisition Specialist
+46 735 08 35 86
Sandra Ekdahl
Talent Acquisition Consultant
+46 720 83 26 35