Tele2 Sverige AB

Kommersiell produktchef Datanät

Tele2 är en internationell mobiloperatör med utmanaranda i vårt DNA. Vi utmanar våra konkurrenter och marknaden förstås, men framförallt oss själva. Vi verkar på en marknad som ständigt växer och förändras.

Våra kunder vill ständigt ha nya och bättre lösningar vilket ställer höga krav på oss. Självklart vill vi möta dessa krav, därför blir hur vi arbetar och vilka vi är vår nyckel till framgång. Tele2s arbetssätt präglas av ansvar, öppenhet och prestigelöshet. Vi drivs av snabbhet, kvalitet och att alltid ha kundernas bästa för ögonen. Det gör att alla våra anställda kan och förväntas bidra till vårt övergripande mål: Att vara bäst på att skapa värde för kunderna.

Product & Business Development är avdelningen som ansvarar för att driva Tele2s strategiarbete och affärsutveckling gentemot företagsmarknaden, i det ligger också ett resultaträkningsansvar för produktportföljen. Vi har en ledande heltäckande produktportfölj inkluderande mobila, fasta och molnbaserade tjänster inom voice och data samt tillhörande tilläggstjänster

Det här är jobbet…

I rollen som Kommersiell Produktchef Datanät kommer du att vara med och påverka Tele2s produktstrategi, målsättning och resultat. Som produktchef är du resultatansvarig för din produkt och ytterst ansvarig för alla kommersiella aspekter såsom t.ex. prissättning, paketering och erbjudanden. Du kommer även aktivt driva och delta i affärsutveckling av dina samt övriga produkter och tjänster inom företagssegmentet.

Du arbetar tätt tillsammans med övriga produktchefer inom gruppen och avdelningen samt tvärfunktionellt med sälj, marknad och kundservice för driva den kommersiella planen för dina produkter. Därmed är det av stor vikt att du är van att samarbeta med olika intressenter inom en organisation och driva det arbete som kommer bidra till en lönsamhet för hela produktportföljen.

Du har förmågan att tänka lösningsorienterat och är inte rädd för att ta dig an en ny utmaning. Det samtidigt som du har förståelse för hur vi genom en tydlig produktportfölj och säljdialog kan uppnå en högre kundnöjdhet.

Befattningen rapporterar till Head of Fixed Product Management.

I ditt arbete kommer följande att ingå:

• Ansvar för att sätta produktstrategin och att driva den kommersiella planen för Datanät på kort och lång sikt

• Affärsutveckling och framtagande av nya tjänster, paketeringar och erbjudanden anpassade efter kundens behov

• Ansvar för slutkundprissättningen i standardaffären och slutgodkännande av marknadsmaterial och marknadskampanjer

• Resultatansvarig för tjänsteområdet med ansvar för prognos- och budgetsättning

• Uppföljning, analys och åtgärdsplanering vid eventuella avvikelser kring försäljning, omsättning och lönsamhet

• Konkurrent- och marknadsbevakning av priser/prismodeller, paketeringar, kampanjer, trender.

Det här är vad du har…

• Högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi, marknad, teknik eller likvärdig utbildning

• 5 års erfarenhet från arbete inom produktledning, affärsutveckling, försäljning och/eller marknadsföring

• God förståelse kring tjänster, produkter och erbjudanden inom IT/Telekom

• Gedigen kunskap om business case, produktkalkyler och budgetering

• Erfarenhet från operatörsverksamhet är meriterande

Som person är du:

• Mål- och resultatorienterad

• Drivande, självgående och handlingskraftig

• Orädd att fatta beslut och mod att våga utmana

• Förändringsorienterad; nytänkande och innovativ

• God relationsbyggande förmåga

• God analytisk förmåga

Det här är vad Tele2 kan ge dig…

… en plats i en flexibel, prestigelös organisation som präglas av stark teamkänsla, högt engagemang och mycket glädje där din kompetens kommer att göra skillnad.

… stora möjligheter till spännande karriärvägar inom Tele2. Hos oss ligger din framtid i dina egna händer. Vi ger dig chansen att utvecklas genom interna utbildningar och vidareutvecklingsprogram.

… Vi tar hand om dig, både i din roll på företaget, men även utanför. Hos oss finns möjligheten till ett flexibelt arbete och förmåner som rör hälsa, föräldralön och pension

För att veta mer om tjänsten vänligen kontakta Charlotte Mårdh; charlotte.mardh@headagent.se

(073-0209300) eller Tove Svensson tove.svensson@headagent.se (076 000 11 50)