Tele2 Sverige AB

Kommersiell Produktchef Helhetslösning

Tele2 är en internationell mobiloperatör med utmanaranda i vårt DNA. Vi utmanar våra konkurrenter och marknaden förstås, men framförallt oss själva. Vi verkar på en marknad som ständigt växer och förändras.

Våra kunder vill ständigt ha nya och bättre lösningar vilket ställer höga krav på oss. Självklart vill vi möta dessa krav, därför blir hur vi arbetar och vilka vi är vår nyckel till framgång. Tele2s arbetssätt präglas av ansvar, öppenhet och prestigelöshet. Vi drivs av snabbhet, kvalitet och att alltid ha kundernas bästa för ögonen. Det gör att alla våra anställda kan och förväntas bidra till vårt övergripande mål: Att vara bäst på att skapa värde för kunderna.

Product & Business Development är avdelningen som ansvarar för att driva Tele2s strategiarbete och affärsutveckling gentemot företagsmarknaden, i det ligger också ett resultaträkningsansvar för produktportföljen. Vi har en ledande heltäckande produktportfölj inkluderande mobila, fasta och molnbaserade tjänster inom voice och data samt tillhörande tilläggstjänster.

Det här är jobbet…

I rollen som Kommersiell Produktchef för helhetslösningar kommer du att vara med och påverka Tele2s produktstrategi, målsättning och resultat. Som produktchef är du ytterst ansvarig för att Tele2 har ett konkurrenskraftigt och framåtblickande erbjudande kring helhetslösningar och bundlade tjänster. Du ansvarar för att hålla ihop produktportföljerna ur ett helhetsperspektiv och kommer aktivt delta i affärsutvecklingen av produkter och tjänster inom företagssegmentet.

Du arbetar tätt tillsammans med övriga produktchefer inom gruppen och avdelningen samt tvärfunktionellt med sälj, marknad och kundservice för driva den kommersiella planen för helhetsaffären. Därmed är det av stor vikt att du är van att samarbeta med olika intressenter inom en organisation och driva det arbete som kommer bidra till en lönsamhet för hela produktportföljen.

Du har förmågan att tänka lösningsorienterat och är inte rädd för att ta dig an en ny utmaning. Det samtidigt som du har förståelse för hur vi genom en tydlig produktportfölj och säljdialog kan uppnå en högre kundnöjdhet.

Befattningen rapporterar till Head of Business Solutions och ingår i Business Solutions, som består av 9 medarbetare.

I ditt arbete kommer följande att ingå:

Ansvar för att sätta strategin och driva den kommersiella planen för helhetslösningar och bundlade erbjudanden på kort och lång sikt

Affärsutveckling och framtagande av paketeringar och erbjudanden anpassade efter kundens behov

Kontinuerligt utvärdera nya och befintliga erbjudanden samt paketeringar anpassade efter marknads- och kundbehov

Konkurrent- och marknadsbevakning av priser/prismodeller, paketeringar, kampanjer, trender.

Det här är vad du har…

Högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi, marknad, teknik eller likvärdig utbildning

5 års erfarenhet från arbete inom produktledning, affärsutveckling, försäljning och/eller marknadsföring

Mycket god förståelse kring tjänster, produkter och erbjudanden inom IT/Telekom

Erfarenhet från transaktions- och lösningserbjudanden mot både mindre och större företag

Gedigen kunskap om business case, produktkalkyler och budgetering

Som person är du:

Mål- och resultatorienterad

Drivande, självgående och handlingskraftig

Orädd att fatta beslut och mod att våga utmana

Förändringsorienterad; nytänkande och innovativ

God relationsbyggande förmåga

God analytisk förmåga

Det här är vad Tele2 kan ge dig…

… en plats i en flexibel, prestigelös organisation som präglas av stark teamkänsla, högt engagemang och mycket glädje där din kompetens kommer att göra skillnad.

… stora möjligheter till spännande karriärvägar inom Tele2. Hos oss ligger din framtid i dina egna händer. Vi ger dig chansen att utvecklas genom interna utbildningar och vidareutvecklingsprogram.

… Vi tar hand om dig, både i din roll på företaget, men även utanför. Hos oss finns möjligheten till ett flexibelt arbete och förmåner som rör hälsa, föräldralön och pension

För mer information kontakta Alexander Westlund på alexander.westlund@headagent.se (072-301 01 94) eller Linda Elvelin Österman på linda.elvelin.osterman@headagent.se (073-5083586)