AMF

Marknadsanalytiker

AMF är ett av Sveriges ledande pensionsbolag med uppdrag att leverera enkla och trygga tjänstepensionslösningar. AMF sätter alltid kundnytta och kundnöjdhet i första rummet och ger all vinst tillbaka till spararna utan att något går till AMFs ägare eller andra intressenter. Detta möjliggör både hög avkastning och låga avgifter. AMF förvaltar ca 500 miljarder åt ca 4 miljoner sparare. Ansvar, förtroende, engagemang och utveckling är viktiga delar i företagskulturen. Kontoret är beläget i centrala Stockholm. AMF ägs av LO och Svenskt Näringsliv, antalet anställda är 350. Företaget är utsett till Karriärföretag 2015!

Läs mer på http://www.karriarforetagen.se/foretag/3591

Ansvar och arbetsuppgifter

I rollen som marknadsanalytiker är du en del av Marknadsanalysteamet. Vi drivs av en passion att förstå kunden, information och data. Vårt uppdrag är att vara en stark samarbetspartner till koncernens beslutsfattare genom att leverera objektiva analyser, kvalificerade beslutsunderlag och fördjupad kundinsikt i syfte att gynna kärnaffären och göra AMF ännu bättre.

Rollen innebär ett brett ansvar och varierande arbetsuppgifter. Däribland ingår att samla in stora mängder data från interna och externa källor främst för att analysera branschstatistik, utföra kundflödesanalyser, omvärldsanalyser samt upprätta KPI rapportering. Du kommer utöver detta utföra uppgifter inom andra marknadsanalysdiscipliner såsom konkurrentanalys, undersökningar etc. I rollen som marknadsanalytiker projektleder och faciliterar du specialistforum. Du presenterar dina analyser för att hjälpa företaget att se nya möjligheter och fatta välgrundade beslut.

För att trivas i rollen tycker du om att skapa nätverk. Genom att arbeta i team inom marknadsanalysavdelningen och även samarbeta tillsammans med övriga delar av verksamheten jobbar du proaktivt för att söka förbättringar.

Erfarenhet och kompetens

• Relevant högskoleutbildning

• 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet

• Mycket goda kunskaper i Excel och pivottabeller

• Erfarenhet av facilitering och projektledning

• Erfarenhet från liv- och pensionsbranschen är meriterande men inget krav

Personliga egenskaper

Du är en social och nyfiken person som gillar detaljerna, samtidigt som du har förmågan att ha en övergripande helhetssyn. Du ska vara trygg i din roll som analytiker och ha lätt för att presentera dina analyser på ett pedagogiskt sätt. Utöver detta har du en hög positiv energinivå, ett starkt driv och söker uppgifter på eget initiativ. Du är prestigelös och lösningsorienterad!

AMF erbjuder

AMF erbjuder dig en stimulerande miljö där du får chansen att bli en del av ett av Sveriges ledande pensionsbolag som utmanar sina konkurrenter genom att alltid göra det lite bättre för kunden.

Ytterligare upplysningar och ansökan sker genom: www.headagent.se; charlotte.mardh@headagent.se eller caroline.sandberg@headagent.se

Fackliga representanter är Jann Wiebols (Akademikerföreningen) och Ingela Mellberg (FTF). Båda nås via AMFs växel 08-696 31 00.

För att veta mer om tjänsten vänligen kontakta Caroline Sandberg, 070- 790 87 41; caroline.sandberg@headagent.se eller Charlotte Mårdh, 073- 020 93 00 ; charlotte.mardh@headagent.se