SAS

Chef Kund- och CRM analys

SAS vision är att göra livet enklare för Skandinaviens mest frekventa resenärer. Med SAS får du uppleva service i världsklass. SAS är Skandinaviens största flygbolag med ungefär 1100 avgångar per dag till 136 destinationer. I fjol flög cirka 27 miljoner passagerare världen över med SAS. SAS är en del av Star Alliance vilka erbjuder passagerare tillgång till resor över hela världen.

Varje dag reser ca 80 000 resenärer med SAS. För att kunna vara Skandinaviens bästa flygbolag och bli mer kundfokuserade har SAS gått in i en oerhört spännande fas, där digitalisering, relevans och kundutveckling står i fokus för SAS de kommande åren.

Till SAS CRM team inom Brand & Marketing söker vi nu en Chef Kund- och CRM analys som kommer vara med och bygga upp ett av nordens mest avancerade CRM initiativ till 2016/2017 och som vill flytta gränserna för hur statistiska och analytiska kunskaper kan omsättas i ett kommersiellt perspektiv för ökad kundnytta och kundinsikt. – Vill du vara med att utveckla nästa generations CRM i världsklass och göra skillnad på riktigt, så skynda dig att ansöka nu.

I SAS CRM team ges du möjligheten till att utvecklas i en innovativ miljö där kundbearbetning och kundupplevelse går in i en ny fas. CRM-teamet består av 16 personer.

Arbetsuppgifter

Som Chef Kund- och CRM analys är ditt huvudansvar att leda ett team om 7 analytiker i jakten på att förstå SAS kunders beteende, behov och potential för att kunna möjliggöra att SAS kommunicerar till kunderna i realtid genom hela kundresan och i alla digitala touchpoints. Ditt arbetsfält kommer innefatta SAS samtliga kommersiella enheter, såsom Eurobonus, Attached, Ancillery, Revenue både B2B och B2C. Arbetet berör både Eurobonus ca 4,2 milj medlemmar så väl som SAS övriga kunder.

Du sitter med i CRMs ledningsgrupp och rollen är strategisk ytterst viktig för den satsning som SAS initierat inom personalisering och digitalisering. Rollen är helt ny, så det finns möjligheter att påverka vägen framåt för Analys och CRM och starkt bidra till att exekvera och implementera nya CRM strategin 2016/2017.

Du förväntas vara en stark ledare som optimerar och ständigt förbättrar sättet som SAS jobbar på med kundanalys och exekveringen av kampanjer och kommunikation. Du kommer som gruppchef ha det övergripande personalansvaret för CRM-analysgruppen, vilket bland annat innebär rekrytering, lönesättning, personalutveckling och teambuildning.

Då SAS har en strävan att bli mer kunddrivna kommer du också vara stöd till SAS verksamhet där behov finns för att utveckla nya koncept.

Erfarenhet

• Minst 7 års erfarenhet inom analys och kundbearbetning

• Akademisk examen: systemvetare, matematiker, civilingenjör, statistiker

• Stark ledarskapsbakgrund inom analys

• Vana att arbeta strukturerat och innehar enastående presentationskunskaper

• Mycket god förmåga att validera, utveckla och förvalta analysmodeller

• Arbetat med multi/-omnichannel samt inom CRM är en förutsättning.

• Deltagit i större utvecklingsprojekt inom kundutveckling och personalisering

• Systemkunnande inom SQL, SAS eller liknande verktyg etc

• Erfarenhet av Multikanalverktyg som Adobe Campaign (Neolane) är meriterande dock ej ett krav

Vi söker dig som

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för att ta kundperspektivet genom analys ett steg längre. Som person är du pragmatisk och lösningsfokuserad, hela tiden med kunden i fokus. Du har för vana att hantera siffror och innehar starka presentationserfarenheter.

Rollen kräver stor erfarenhet av kundinsikt och analys inklusive erfarenhet av prediktiva modeller, både av framtagning och förändring av dessa.

Vi erbjuder dig

SAS erbjuder dig en spännande och utvecklande arbetsplats i en internationell miljö där du kommer befinna dig i CRM-utvecklingens absoluta framkant.

För mer information om tjänsten vänligen kontakta Alexander Westlund: alexander.westlund@headagent.se, +46 723 01 01 94 eller Carolyn Sander: Carolyn.sander@headagent.se, +46 734 25 45 50.