VINNOVA

Industrial Liaison Officer

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka 2,7 miljarder kronor varje år och har drygt 200 medarbetare med kontor i Stockholm och Bryssel.

Vinnova eftersträvar en jämn könsfördelning samt de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Våra lokaler finns på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm.

Industrial Liaison Officer – Ansvarig för internationella forskningsanläggningar

Vill du utveckla näringslivets innovationskapacitet genom att öka svenska företags medverkan i uppbyggnad och användning av forskningsanläggningar? Vi söker dig som har erfarenhet, gärna från näringslivet, av att leda och driva komplexa projekt och som trivs med att stimulera samverkan mellan näringsliv och akademi. Vi sätter stort värde vid förmågan att initiera och upprätthålla goda relationer med olika typer av organisationer. Det kan vara andra myndigheter, företag, lärosäten och institut, nationellt och internationellt. Då du kommer att arbeta med världsunika anläggningar där den huvudsakliga användningen är akademisk krävs en bred vetenskaplig förståelse, gärna inom teknik eller naturvetenskap, god kommunikativ förmåga samt mycket goda kunskaper i engelska. Erfarenhet från större upphandlingar är meriterande.

Ansvarsområden

• Fungera som Sveriges Industrial Liaison Office och agera kontaktpunkt gentemot forskningsanläggningar.

• Uppmärksamma svenska näringslivsaktörer om de möjligheter som finns att utnyttja forskningsanläggningarna.

• Hjälpa aktörer och individer att hitta nya samverkansformer för att öka förutsättningar att leverera till forskningsanläggningarna.

• Informera om pågående och kommande upphandlingar vid forskningsanläggningarna

Vem är du?

• Du har en bakgrund inom det tekniska eller naturvetenskapliga och har exempelvis en ingenjörsutbildning.

• 5-15 års relevant arbetserfarenhet.

• Du är van att agera projektledare och samordna olika aktörers intressen och få dem att samarbeta.

• Som person är du nätverkande och kommunikativ

Anställningsform

Tillsvidare

Vi tillämpar 6 månaders provanställning

Ansökan

Ansökan ska inkommit till cecilia.herlitz@headagent.se senast den 25/4

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Charlotte Mårdh på charlotte.mardh@headagent.se 0730209300 eller Cecilia Herlitz på Cecilia.herlitz@headagent.se 0704192713

Fackliga kontaktpersoner: Företrädare för SACO är Birgitta Boman, telefon 08-473 3017 och för ST är det Per Norman, telefon 08-473 3173.