Webforum Europe AB

Marknadschef

Webforum är en molntjänst som hjälper dig att planera, genomföra och följa upp projekt på ett effektivt sätt. Med Webforums molntjänst kan du samarbeta med personer från världens alla hörn när du vill, oavsett var du befinner dig. Det enda du behöver är en dator, smartphone eller surfplatta och internet. Tjänsten har en unik kombination av avancerad dokumenthantering, projektplanering och övrig funktionalitet som behövs för strukturerat samarbete.

Webforum har runt 700 kunder och över 50 000 registrerade användare i ett 20-tal länder. Tjänsten finns idag på sju språk. Webforum är ett svenskt bolag. Driften sker i Sverige och utvecklingen sker i Stockholm och Kiev. Kunderna är allt från mindre företag eller projektgrupper till multinationella bolag, kommuner, landsting och några av Nordens största bygg och IT-projekt.

Marknadschef

I rollen som Marknadschef kommer du att få fullt mandat att utveckla och driva kommunikationen för Webforum i samtliga kanaler. Rollen innebär ett helhetsansvar, vilket innefattar allt från att ta fram övergripande strategi och marknadsplan till att hantera uppgifter av mer operativ karaktär. Fokus kommer främst ligga på digital kommunikation och marknadsföring där det bland annat handlar om att skapa rätt content för valda digitala kanaler med syftet att skapa marketing qualified leads. Arbetet sker i nära samarbete med säljorganisationen. Du kommer arbeta nära VD samt ingå i ledningsgrupp.

Dina arbetsuppgifter

– Ta fram marknadsplan och årsplanering för marknadsaktiviteter, utifrån övergripande strategi.

– I samråd med VD ta fram en varumärkes- och budskapsplattform.

– Ansvar för och uppföljning av marknadsbudget.

– Genomföra kommunikations- och marknadsaktiviteter.

– Löpande mäta och följa upp kommunikationsaktiviteter (främst digitalt).

Dina kvalifikationer

– Minst 3 års arbetslivserfarenhet inom marknadsföring, gärna erfarenhet från B2B.

– Relevant akademisk utbildning.

– Stort intresse för och kunskap inom digital kommunikation och marknadsföring samt vana av digitala verktyg så som Google Analytics, AdWords, SEO, SEM, etc.

– God förmåga att uttrycka sig, både muntligt och skriftligt.

Personliga egenskaper

– Initiativrik, handlingskraftig och prestigelös.

– Strukturerad och förmåga att prioriterad.

– Analytisk och datadriven.

– Affärs- och resultatorienterad och motiveras av att vara med på en tillväxtresa.

– Gärna erfarenhet från entreprenöriellt sammanhang, t.ex. drivit eget bolag.

För mer information vänligen kontakta Karin Bergström; karin.bergström@headagent.se, 070 325 22 30 eller Sara Markstedt; sara.markstedt@headagent.se, 073 508 70 56.