AMF

Innehållsproducent

AMF ligger mitt i centrala Stockholm och vi är idag cirka 350 medarbetare. Med fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på omkring 600 miljarder kronor, har vi ett stort samhällsansvar, och är en av de största aktörerna på den svenska tjänstepensionsmarknaden.Vårt uppdrag är att ge våra kunder en så hög och trygg pension som möjligt. Och vi har alltid kundens bästa för ögonen. Vi ägs av fack och arbetsgivare tillsammans – och de har inget intresse av att själva ta del av vinsten. Därför går den oavkortat till våra kunder.Vår vision är att bli bäst i Sverige på pensionen från jobbet. Vi drivs av ett stort engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Och vi lever enligt våra värdeord; enkel, trygg och mänsklig. Därför tycker vi att det är viktigt att visa varandra respekt och öppenhet på jobbet. Vi jobbar också för ett tydligt ledarskap, jämlikhet och mångfald genom rätten att få vara sig själv. Vi vill att alla ska känna arbetsglädje och trivas hos oss. www.amf.se

Är du en skarp kommunikatör som vet hur man skapar målgruppsanpassat och engagerande innehåll för digitala kanaler? Vill du vara med och bygga upp AMFs nya inhouseredaktion och framtida innehållsmarknadsföring? Då ska du söka tjänsten som Innehållsproducent på AMFs marknadsavdelning.

Nu söker AMF en innehållsproducent till avdelningen Marknad inom enheten Marknad & Kommunikation. På Marknad arbetar du tillsammans med nio kollegor för att skapa en varumärkesupplevelse som stärker AMFs position och stöttar affären. Avdelningen ansvarar bland annat för varumärkesfrågor, marknadskommunikation och sponsring. För att möta det nya kommunikationslandskapet och skapa snabbare arbetssätt håller Marknadsavdelningen just nu på att bygga upp en inhouseredaktion som ska arbeta med innehållsmarknadsföring. Redaktionen ska utveckla AMFs närvaro i externa digitala kanaler genom att skapa intressant och relevant innehåll som skapar nytta och hjälper kunden att förstå tjänstepensionen. Som innehållsproducent får du möjlighet att vara med och forma både innehåll och arbetssätt i den nya redaktionen. På AMF kommer du att arbeta tillsammans med andra avdelningar så vid din sida kommer du bland annat ha projektledare, designers, UX-are, utvecklare och produktspecialister.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter.

 • Identifiera, producera samt publicera intresseväckande och målgruppsanpassat innehåll i AMFs digitala kanaler.
 • Operativt arbete i form av att exemplevis skriva texter till webb, producera enklare filmer samt enklare bildbearbetning.
 • Skapa innehåll i olika format till dem digitala samt sociala kanalerna.
 • Arbeta data- och insiktsdrivet genom löpande uppföljningar och optimering av innehåll.
 • Ta fram innovativa lösningar kring utvecklandet av kommunikationen.

Tidigare erfarenhet / specifik kompetens.

 • Högskoleutbildning inom journalistik, kommunikation eller marknadsföring.
 • Minst tre års erfarenhet som innehållsproducent på byrå, redaktion eller inhouse där du har skapat innehåll till digitala och sociala kanaler.
 • Mycket goda och dokumenterade kunskaper av att skriva och producera SEO- och målgruppsanpassat innehåll för digitala kanaler.
 • Vana att arbeta kreativt med idéer och koncept utifrån innehållsstrategi och omvärldshändelser.
 • Erfarenhet från att arbeta datadrivet och löpande följa upp, testa, analysera och justera innehåll.
 • Erfarenhet från CMS-verktyg som Epi-server eller liknande, Google Analytics samt analysverktyg för sociala medier.

Meriterande om du har erfarenhet från:

 • Arbete i marketing automation-verktyg.
 • Värderingsstyrd verksamhet eller icke-vinstdrivande och i bästa fall med kombination av erfarenhet från finans- och/eller försäkringsbranschen.

Personliga egenskaper.

 • Stilsäker och kreativ kommunikatör med en passion för kommunikation och digital marknadsföring.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig via text, bild och rörligt material – du vet hur man bygger en bra story för att fånga intresset.
 • God insikt och förståelse kring digitala plattformar, sociala medier och digitala trender.
 • Duktig relationsskapare, delar gärna med dig av dina kunskaper och trivs att arbeta tillsammans i team.
 • Ett stort eget driv, nyfikenhet och ansvarstagande.
 • Innovativ och nytänkande.

AMF erbjuder.

På AMF får du jobba i ett värderingsdrivet bolag med ett stort engagemang hos alla kollegor. Vi tror på ett självledarskap där alla medarbetare får ansvara för sin egen utveckling med hjälp av coachande chefer och ömsesidig tillit. Du får utvecklas i takt med företagets förändrade utmaningar och behov. Det innebär att du har alla möjligheter att testa nytt eller lära dig nya saker. Vi tycker det är kul på jobbet och det märks på stämningen i lokalerna. Du får jobba på ett nyrenoverat kontor precis vid Centralen i Stockholm.